AddToAny

Ikke la deg lure til å jobbe etter fylte 70 år

KRONIKK: Arbeidstakere som har fylt 70 år, har ingen rett på sykepenger - verken fra arbeidsgiver eller fra NAV. De kan derfor heller ikke bruke egenmelding etter loven.
Gode Erna, gode Siv, her er det noe dere har glemt:

Nemlig vi som har fylt 70, som er oppegående, som elsker vårt arbeid, som med glede har lyttet til oppfordringene om å stå lengre i det, og som ennå har mye å gi.

Jeg kan vel like gjerne bruke meg selv som eksempel, vel vitende, selvfølgelig, at jeg på ingen måte er den eneste. Til nå har jeg jobbet femti prosent som professor på Universitetet i Agder og mer enn femti prosent som behandler privat, lønnet av eget selskap.

Det er og det har vært fint.

Sykemeldingen var ikke akseptert

Imidlertid trengte jeg en sykemelding nylig, og i god tro på velferdsstaten tok jeg kontakt med min fastlege. Han sa seg enig i mitt behov og sykemeldte meg. Elektronikken fungerte som den skulle. Jeg fikk melding om at melding ventet i mitt NAV. Det gikk greit å finne fram til denne beskjeden, jeg er jo oppegående også hva angår å ta seg fram på nettet. Alder, vet dere, er jo ingen sykdom elle

Les mer

Flere saker fra forskning.no

May-Britt Moser er hjerneforsker og har vunnet den største prisen en forsker kan få, nemlig Nobelprisen. Men hvorfor begynte hun egentlig å forske på hjernen?
forskning.no 20.09.2020
Gamle bensinstasjoner vekker sterke følelser. - Nesten alle har et forhold til en bensinstasjon.
forskning.no 20.09.2020
Et besøk på terrassen og en samtale med en sommerfuglekspert gir kanskje ikke helt sikre svar på sommerfuglenes sosiale liv.
forskning.no 20.09.2020
POPULÆRVITENSKAP: Det langstrekte landet vårt har stor variasjon i topografi, berggrunn og klima. Dette gjev ei utmark med mange naturtypar som har ulike mulegheiter og utfordringar for den som skal drive beitenæring.
forskning.no 20.09.2020
Kvinner som regelmessig farget håret hadde litt økt forekomst av hudkreft, eggstokkreft og en viss form for brystkreft, viser ny studie. - Men økningen var minimal og resultatene usikre, beroliger direktør Giske Ursin i Kreftforeningen.
forskning.no 20.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt