AddToAny

Ikke helt enspora

Ikke helt enspora
I sommerhalvåret står modelltogene til Christian Prause i Hønefoss stille. Når høstmørket kommer, penser han seg inn på favoritthobbyen.
HØNEFOSS: - Jeg er driftstekniker eller operatør, forteller Prause til Magasinet for fagorganiserte, og det tar et halvt sekund før vi skjønner at det er yrkestittelen hans og ikke noe som har å gjøre med den stadig mer omfattende hobbyen hans.
Hønefoss-mannen har 23 år bak seg på papirfabrikken på Follum, men nå jobber han i Sateba rett nord for hjembyen. Der støper han blant annet jernbanesviller. Det er midt i blinken for en som nesten ikke er til å stoppe når han skal fortelle om hobbyen sin.

ÅTTE KVADRATMETER ANLEGG
I det som nok opprinnelig var en gang i andre etasje i huset sitt, har Christian et sju meter langt og 1,2 meter bredt modelltoganlegg. Totalt har han omtrent 20 lokomotiver og ru
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Magasinet for fagorganiserte

- Jeg har spilt hver eneste 17. mai de siste 50 årene, men ett år måtte jeg stå over på grunn av en kneskade. Det er den verste 17. mai jeg har hatt noen gang.
Hva skjedde egentlig i frontfaget? Her forklarer vi resultatet i årets tariffoppgjør.
Slå ned setene, sleng inn en luftmadrass, dekk til rutene - og vipps har du et lite soverom. Aller best blir det om du har en madrass som er tilpasset bilen, men mer eller mindre alt fungerer.
Klima og miljø, energipolitikk, sikkerhetspolitikk og konsekvenser av pandemi er blant temaene som ventes å bli viktige i år.
? RANA: Etableringen av flyplass i Mo i Rana får 150.000 kroner fra Fellesforbundet-klubben hos Rana Gruber. Det vedtok et enstemmig årsmøte.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt