AddToAny

Ikke felles front til enhver pris

MENINGER: Skal vi kunne stå sammen som en felles front må dette også innebære at Ulobas generalsekretær Vibeke Marøy Melstrøm lytter, går i dialog og forsøker å forstå et perspektiv annerledes enn sitt eget,
skriver styreleder i Unge funksjonshemmede, Ingrid Thunem.

Tweet

I et innlegg i Handikapnytt går Ulobas Vibeke Marøy Melstrøm hardt ut når hun gir Løvemammaenes Elin Gunnarsson et motsvar i debatten om fremtidens BPA.

Vi ønsker innledningsvis å understreke at vi er imponert over jobben de fire representantene for funksjonshemmede i utvalget har gjort, og at vi støtter den viktige kampen.

I likhet med en samlet bevegelse ønsker vi i Unge funksjonshemmede BPA ut av helseloven, men med et forbehold om en unntaksparagraf som muliggjør bruk av helsepersonell for de som har behov for det.

Melstrøm skriver i sitt innlegg at det ble brukt mye tid på diskusjon om BPA for barn og unge i BPA-utvalget. Unge funksjonshemmede vil minne om CRPDs slagord «Ingenting om oss uten oss». Vi har siden oppnevnelsen av utvalget i likhet med Løvemammaene vært kritiske til at barn og unge ikke var representert.

Det kan ikke være slik at å snakke om barn og

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

(NTB:) Birgit Skarstein og Kjetil Borch var overlegne i sine innledende heat under EM i roing i München. Begge de norske dobbeltscullerne tok seg til semifinale.
Handikapnytt 11.08.2022
(NTB:) Alle barn under ti år i London vil få tilbud om påfylling av poliovaksine, ifølge Sky News. Bakgrunnen for myndighetenes beslutning er funn av poliovirus i kloakksystemet i en rekke bydeler.
Handikapnytt 10.08.2022
(NTB:) Overgangsstønaden for enslige forsørgere er en del av EØS-avtalen og skal gis uten begrensningene den norske staten praktiserer, fastslår Efta-domstolen.
Handikapnytt 10.08.2022
MENINGER: Ulobas generalsekretær eier ikke definisjonen på likestilling, skriver styreleder i Løvemammaene Bettina Lindgren i dette innlegget.
Handikapnytt 10.08.2022
Slutt på sleping av tunge kabler? Funksjonshemmede er en viktig målgruppe når Ford utvikler nye robotladestasjoner for elbiler.
Handikapnytt 10.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt