AddToAny

Ikke alle troll blir til stein i sola

Boka “Troll Hunting" er resultatet av at forfatteren, den australske journalisten Ginger Gorman, ble målskive for et massivt nettangrep etter å ha publisert en uheldig historie. Hun ble trakassert, truet og terrorisert. Hun var redd for seg selv og for familien sin.
... Men da den verste skrekken hadde roet seg, ble hun også olmt nysgjerrig: Hvem er disse nettrollene som bruker så mye tid og energi på å angripe henne? Hva driver dem? Hva er egentlig trolling? Litt som eventyrhelten la hun ut for å finne trollene, ikke for å hugge hodet av dem (det ville ikke være i tråd med etiske retningslinjer for journalister), men for å bli kjent med dem. For å intervjue dem og helst komme under huden på dem. Resultatet er blant annet blitt artikler, radiosendinger og denne boka.

Hun fant ikke helt det hun hadde ventet. At mange av trollene var marginaliserte og sinte, hvite unge menn, kom ikke som en stor overraskelse. Men hun fant også at mange har god utdannelse, og at noen er godt plassert i samfunnet. Hun fant at motivene deres ofte var vanskelige å forstå. De kan være personlige, politiske, ullent hatefulle i alle retninger eller drevet av en slags «jeg-gjør-det-fordi-jegkan-holdning». Gorman har holdt kontakten med mange av disse trollene gjennom lange perioder, og med noen av dem utviklet det seg et underlig personlig forhold som også preger boka. Som sagt ble hun overrasket; noen av trollene var ikke så skumle som hun hadde trodd - de var verre.

Underveis meldte også behovet seg for å skille mellom trolling som skøyerstreker (selv om noen av disse også kan gjøre stor skade) og
Gå til mediet

Flere saker fra Synkron

Mentoring er en av de beste metoder for å styrke individuell læring og utvikling. Mentorskapet er «en lærende allianse som åpner for talentet», sier forfatterne av boka Implementing Mentoring Schemes. På norsk oppfatter vi gjerne en mentor som en kunnskapsrik person, en som gir råd og inspirasjon i en utviklingsprosess.
Synkron 01.11.2019
Synkron 01.11.2019
I 1986 fikk Norsk forbund for fjernundervisning, som organisasjonen het den gangen, et eget nyhetsblad, Forum for fjernundervisning.
Synkron 01.11.2019
Utdanningstilbud utenfor campus og skolestue er ofte en suksess, men de bør være godt forankret. Involverte lokale aktører må engasjere seg og også forplikte seg til å gjøre sin del av jobben. Dette er en av konklusjonene i et Nordplus-prosjekt, Presence at a Distance, som avsluttes i disse dager.
Synkron 01.11.2019
For ti år siden eksisterte ikke Instagram, Uber, Airbnb, Bitcoin og Snapchat. Glemmer vi å forberede elever og studenter på store samfunnsendringer rundt oss, mens vi krangler om bruk av nettbrett?
Synkron 01.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt