AddToAny

Ibens fargerike verden

Ibens fargerike verden
Allerede før hun startet på markedsføringsstudiene på BI, drev Iben Bergstrøm målbevisst merkebygging. Av seg selv. Det fikk hun valuta for da hun startet egen bedrift.
Jeg hadde en tydelig visjon om en bedrift jeg ville starte. Den hårete planen var å lage et klesmerke som skilte seg ut, og der farger var en kjerne. Akkurat det hadde jeg tenkt på lenge. Men jeg trengte penger til å kunne satse skikkelig. Da jeg søkte Innovasjon Norge om midler til oppstart i 2017, var den merkevaren jeg hadde bygget opp rundt meg selv, en viktig begrunnelse for at jeg fikk tildelt penger. Min egen merkevare som fargerik var en sentral del av bedriftsideen og utløsende for at jeg fikk midler, fastslår gründer, designer, konsulent, markedsføringsentusiast og foreleser Iben Bergstrøm (31).

FARGETEKNOLOGISK VERKTØY
Det er farger som er Ibens pasjon. Nettopp farger ble dermed kjernen i klesmerket Color Vision, som formelt ble etablert for halvannet år siden.
- Farger er utrolig viktige for oss! Folk viser hvem de er gjennom farger. Mitt fargeunivers er alt annet enn sort, og jeg tror mange hadde blitt gladere av å bruke mer farger i garderoben, fastslår hun.
Og merkevaren Iben Bergstrøm er en levende reklame for sitt eget merke - entusiastisk ikledd illrøde bukser med utpreget sleng, en bluse med lange snipper som sjatterer i grønt, mørk fiolett og lilla og med et fuksiafarget ullsjal nonsjalant slynget rundt halsen.
Iben går nærmest vitenskapelig til verks når det gjelder farger. Da hun søkte virkemiddelapparatet om penger, var det basert på en plan om å utvikle et fargematchingsverktøy som skulle hjelpe kunder å finne ut hva de kler, og hvordan plaggene kan settes sammen. Resultatet ble The Color Matcher, som matcher plagg i kolleksjonen basert på fargeteori.
Men det
Gå til mediet

Flere saker fra Magma

Kjetil Bøhn og Quantafuel vil lede an i plastsøppelrevolusjon
Magma 02.12.2020
SAMMENDRAG Et børsnoteringsprosjekt vil ofte være noe av det mest omfattende et selskap gjennomfører i løpet av sin livssyklus.
Magma 02.12.2020
Sammendrag Byggebransjen er en utfordrende bransje å navigere i, og virksomheter og ledere står svært ofte i situasjoner der vurderinger og valg har strategisk betydning og følgelig store konsekvenser på kort og lang sikt.
Magma 02.12.2020
Målforståelse og kommunikasjon viktigere enn detaljoppfølging
Magma 02.12.2020
- Når man har forsket på tidligere kriser, har det vært litt før- og etterforskning. Nå skal vi forske på krisen mens den skjer. Det tror vi vil gi helt ny innsikt, sier professor Lasse B. Lien ved NHH.
Magma 02.12.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt