Smak 2017, Nordens ledende varemesse for mat og drikke, begynner å fylles opp. Cirka 80 prosent av utstillerplassene er nå booket, men ennå er det rom for utstillere i Bakeland.
Bakeland er et resultat av at den tradisjonsrike Bako-messen begynte å bli vanskelig å arrangere.
- Det er flere årsaker til at vi velger et samarbeid med SMAK 2017, blant annet var det et tungt økonomisk løft å gjennomføre Bako-messen i sin opprinnelige form. Nå velger vi å prøve ut et samarbeid med SMAK 2017, og så skal vi evaluere de erfaringene vi får med dette. Blir det en suksess så er det stor mulighet for at det er i denne formen Bako-messen skal leve videre, sier Gunnar Bakke, daglig leder i BKLF.
Så langt er over 600 kvadratmeter utleid i Bakeland, og det er forventet mange besøkende med interesse for bakerfaget. Det er ingen siste frist for påmelding, men det er en teknisk siste frist 1. november.
- De som melder seg på etter den tekniske fristen, kan få høyere tekniske kostnader ved leie av lys og lignende. Potensielle utstillere bør melde seg på snarest mulig, råder prosjektleder i Norges Varemess