AddToAny

Hvorvidt jeg jobber eller har fri er jeg sjelden sikker på

I løpet av mine 13 år i min nåværende stilling har jeg undervist omtrent 4000 timer mer enn stillingsbeskrivelsen skulle tilsi, uten at jeg har noen forventning om å bli kompensert for dette.
Tidsbruksundersøkelser i forskning og høyere utdanning har stort sett alltid vist at de fleste av oss jobber mer enn normalarbeidsdagen. Normalt kompenseres ikke merarbeidet i form av overtid.

Selv har jeg for eksempel i løpet av mine 13 år i min nåværende stilling undervist omtrent 4000 timer mer enn stillingsbeskrivelsen skulle tilsi, uten at jeg har noen forventning om å bli kompensert for dette hverken i form av tid eller penger. Det er sånn det er, og det var jeg fullstendig klar over da jeg ble tilsatt.

Det arter seg selvsagt litt annerledes hvis administrative rutiner og oppgaver står for en stadig større andel av arbeidsoppgavene. Det skaper ekstra frustrasjon fordi så mye av tiden går bort til ting som føles unødvendige. Ganske mange ekstra oppgaver av administrativ karakter er gradvis bl

Les mer

Flere saker fra Khrono

Flere og mer varierte arrangementer, fadderlandsby og studenttorg er blant fadderuke-tiltakene som skal gi nye studenter en ekstra god start etter pandemien. I Stavanger ringte de alle nye studenter for å høre hva de ønsket å gjøre i fadderuken.
Khrono 09.08.2022
De økte energikostnadene ved universitetene i Sør-Norge er på drøyt 200 millioner kroner til sammen.
Khrono 08.08.2022
- SAIH har en innkrevingsmetode som krever at det er bred enighet om standpunktene deres, sier professor Kristian Gundersen, som ikke er enig med organisasjonen.
Khrono 08.08.2022
Fagskulane vil med praktisk pedagogikk kunne gi ein alternativ inngang til faga som for mange gjer det enklare å lære, skriv Kjetil Tvedt.
Khrono 08.08.2022
Vi er ikke uenige i at det finnes mange gode aktører å støtte for den som har solidaritet på agendaen. Men som studentenes og akademikernes egen solidaritetsorganisasjon tør vi i SAIH å påstå at vi er ganske unike.
Khrono 08.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt