Kjøttbransjen
30.01.2025
Å finne norske pølsemakere og kjøttskjærere? Det er større sjanse for å vinne i Lotto, mener Bjarne Lavik.
- Hva skal de som vokser opp i dag, spise? Det er jo ingen som utdanner seg til å levere maten! sier han.
Brødrene Bjarne og Øyvind Lavik driver H Brakstad Eftf. Bergensbedriften lykkes med både produkter og kroner. Men ikke med rekrutteringen - og det er den ikke alene om.
Søker ikke
- Det er ingen norske som utdanner seg, ingen linjer på skolene her. Selv om det blir utlyst skoleplasser, er det ingen som søker, sier Lavik.
H Brakstad Eftf har prøvd å samarbeide med fengselet i byen for å få noen til å omskolere seg til kjøttfag. Ingen er blitt særlig lenge.
Lavik trenger ikke å få alle gjennom den formelle utda
Gå til medietBrødrene Bjarne og Øyvind Lavik driver H Brakstad Eftf. Bergensbedriften lykkes med både produkter og kroner. Men ikke med rekrutteringen - og det er den ikke alene om.
Søker ikke
- Det er ingen norske som utdanner seg, ingen linjer på skolene her. Selv om det blir utlyst skoleplasser, er det ingen som søker, sier Lavik.
H Brakstad Eftf har prøvd å samarbeide med fengselet i byen for å få noen til å omskolere seg til kjøttfag. Ingen er blitt særlig lenge.
Lavik trenger ikke å få alle gjennom den formelle utda