AddToAny

Hvorfor skal jeg utdanne meg til kokk?

Hvorfor skal jeg utdanne meg til kokk?
Arbeidsoppgavene er tilnærmet like og det er under 10 kroner i timen som skiller en faglært kokk fra en ufaglært.
Hvordan skal man da forklare for arbeidsgivere og ungdommer som lukter på restaurant og matfag at en faglært kokk faktisk har en merverdi?

Tekst og foto: Elisabeth Strøm

En fagdag med tittelen «Fremtidens faglærte i restaurant og matfag» trakk over 150 deltakere fra hele landet til OsloMet i midten av januar. Som arrangør sto Yrkesfaglærerutdanningen i restaurant- og matfag.

Halvor Spetalen er dosent ved OsloMet - storbyuniversitetet - og underviser yrkesfaglærere i restaurant- og matfag. Han har tatt et dypdykk i temaet og undersøkt hva som skal være faglært yrkesutøvelse i framtiden.

Det mangler 850 kokker her i landet, men bransjen håndterer veldig bra at det er mangel på faglærte. Hvorfor er det slik, spurte Spetalen.

For å gi et svar på dette spørsmålet brukte Spetalen en nivåmodell, eller etasjer, som illustrasjon. I andre etasje sitter ledere og ansatte som utvik

Les mer

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Nytt år betyr nye muligheter - og kanskje nye menyer? Tine Partner-skolen arrangerer kurs rundt om i hele landet de nærmeste ukene.
article_web Kjøkkenskriveren 05.02.2019
Et nytt bransjeutvalg skal gi økt slagkraft for kantine- og serveringsbransjen i NHO Service og Handel.
article_print Kjøkkenskriveren 05.02.2019
For ellevte gang er prisen for “Beste norske kokebok" delt ut, og 2018-vinner ble Tom Victor Gausdal og Stian Floer med boka “Grønnsakskokeboka".
article_print Kjøkkenskriveren 05.02.2019
Deltas nye pensjonskalkulator skal hjelpe deg som medlem å regne ut hva du kan få i pensjon med den nye offentlige tjenestepensjonen.
article_print Kjøkkenskriveren 05.02.2019
For fjerde gang har Kjøkkentjenesten i Grimstad kommune hatt praktikant fra University College Leuven Limburg i Belgia. Neste gang går veien også motsatt vei. Avdelingsleder Harald Birkenes er invitert til universitetet i Belgia for å forelese for ernæringsstudenter.
article_print Kjøkkenskriveren 05.02.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt