AddToAny

Hvorfor er naturen så viktig?

Hvorfor er naturen så viktig?
«Det kommer en ro over barna når vi er ute. De tar vare på hverandre, de inkluderer hverandre. Vi ser også at de lærer av hverandre,» skriver Hege Svensen Mjøs.
Vi lever i et samfunn der de aller fleste av oss lever med hodet ned i en smarttelefon. Vi kommuniserer med andre, oppdaterer oss, driver med mindfulness og snapchat, ikke minst trener vi sammen med smarttelefonen.

Hvorfor har det blitt sånn? Er det slik vi vil ha det? Og hva med barna? De kommer jo etter og lærer av oss. Lærer at man trenger bare en telefon eller et nettbrett for å kommunisere eller leve.

Nå skal jeg ikke komme her og påstå at man må kvitte seg med telefonen eller nettbrettet! Men hva med å bruke naturen der vi kan?

Alt man kan gjøre inne, kan man også gjøre i naturen

Jeg jobber i en friluftsbarnehage. Her er vi over gjennomsnittet opptatt av naturen, hva den kan gi oss og hvordan vi kan ta vare på den. Vi er en barnehage med lite sykefravær blant både barn og voksne. Jeg mener at siden vi er så mye ute og i naturen, styrker dette immunforsvaret til barna og hindrer smitte blant barna.

Vi fokuserer på at alt man kan gjøre inne, kan man også gjøre i naturen.

Skal vi male, kan vi ta med oss maling og utstyr med på tur, og male ute. Hva er vel mer inspirerende enn å male ute i det fri? Kan man bruke kongler å male med? Hvordan blir et avtrykk av blad på arket?

Kreativiteten vokser når man er ute i det fri. Kongler og steiner blir til dyr og troll. Kvister og blader blir til hus, hytter og traktorer. Barna bruker kreative prosess

Les mer

Flere saker fra barnehage.no

I bydel Gamle Oslo står et team bestående av språkpedagog, fysioterapeut, familieterapeut, helsesykepleier, barnevernspedagog og en spesialpedagog parat for å sørge for at barn og deres familier skal få rask hjelp når de har behov for det.
barnehage.no 23.08.2019
Den nybygde Norlandia Svanevågen gårds- og friluftsbarnehage åpnet i Øygarden kommune utenfor Bergen denne uken.
barnehage.no 23.08.2019
Nord universitet, Elevorganisasjonen, Fylkesmannen i Nordland, Nordland fylkeskommune, Private Barnehagers Landsforbund, Fagforbundet, KS og Nordland idrettskrets går sammen i Partnerskap mot mobbing.
barnehage.no 23.08.2019
«Jeg tror ikke flere foreldre vil drive barnehage hvis det ikke finnes kommersielle. Jeg tror foreldre vil drive barnehage hvis de ikke har barnehageplass.
barnehage.no 23.08.2019
Hov barnehage i Søndre Land kommune hadde et gjennomsnittlig sykefravær på 15 prosent. I dag er situasjonen en helt annen - og de ansatte strekker seg langt for å gå på jobb.
barnehage.no 22.08.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt