HRR, Hotell, Restaurant & Reiseliv
19.06.2020
Reiselivsnæringen er blant de næringene som har blitt hardest rammet av covid-19. Total nedstenging «over natten», reiseråd fra regjeringen (som i realiteten innebar forbud mot reising innen Norge), forbud mot innreise fra de fleste andre land - og som utelukker utenlandske turister m.v. Hvordan kan en bedriftseier i reiselivet komme seg gjennom denne krisen?
... Under finner du noen tips jeg håper kan være til nytte. Vi går nå inn i det som er hovedsesongen for veldig mange norske reiselivsbedrifter og hvor det er de kommende tre -fire månedene som skal generere inntekter, som gjør det mulig å fortsette driften frem til neste år. Mange virksomheter er helt avhengig av inntektene fra utenlandske turister og er svært usikre på om nordmenn i år - hvor de aller fleste vil avholde ferie innenlands - helt eller delvis vil kunne kompensere for bortfallet av utenlandske turister.
Å starte opp fra total nedstengning er krevende - driftsmessig og likviditetsmessig. Mange av hygienekravene er upraktiske og begrenser antall besøkende. For enkelte virksomheter innebærer dette å ha flere ansatte til å håndtere færre gjester. Dette kan bli kostbart, men det kan være en enda større utfordring å holde helt stengt. Kundetilstrømmingen kan være begrenset i startfasen, men tar seg forhåpentligvis opp etter hvert. Mange virksomheter - og særlig mindre virksomheter - har åpnet for en begrenset drift, som etter hvert øker til en mer ordinær drift, mens endel større virksomheter fortsatt «teller på knappene».
Vurderingene vil være ulike for de enkelte virksomhetene. Særlig mindre virksomheter har normalt stør
Gå til medietÅ starte opp fra total nedstengning er krevende - driftsmessig og likviditetsmessig. Mange av hygienekravene er upraktiske og begrenser antall besøkende. For enkelte virksomheter innebærer dette å ha flere ansatte til å håndtere færre gjester. Dette kan bli kostbart, men det kan være en enda større utfordring å holde helt stengt. Kundetilstrømmingen kan være begrenset i startfasen, men tar seg forhåpentligvis opp etter hvert. Mange virksomheter - og særlig mindre virksomheter - har åpnet for en begrenset drift, som etter hvert øker til en mer ordinær drift, mens endel større virksomheter fortsatt «teller på knappene».
Vurderingene vil være ulike for de enkelte virksomhetene. Særlig mindre virksomheter har normalt stør