AddToAny

Hvordan kan reiselivsbedrifter komme seg gjennom krisen?

Hvordan kan reiselivsbedrifter komme seg gjennom krisen?
Reiselivsnæringen er blant de næringene som har blitt hardest rammet av covid-19. Total nedstenging «over natten», reiseråd fra regjeringen (som i realiteten innebar forbud mot reising innen Norge), forbud mot innreise fra de fleste andre land - og som utelukker utenlandske turister m.v. Hvordan kan en bedriftseier i reiselivet komme seg gjennom denne krisen?
... Under finner du noen tips jeg håper kan være til nytte. Vi går nå inn i det som er hovedsesongen for veldig mange norske reiselivsbedrifter og hvor det er de kommende tre -fire månedene som skal generere inntekter, som gjør det mulig å fortsette driften frem til neste år. Mange virksomheter er helt avhengig av inntektene fra utenlandske turister og er svært usikre på om nordmenn i år - hvor de aller fleste vil avholde ferie innenlands - helt eller delvis vil kunne kompensere for bortfallet av utenlandske turister.
Å starte opp fra total nedstengning er krevende - driftsmessig og likviditetsmessig. Mange av hygienekravene er upraktiske og begrenser antall besøkende. For enkelte virksomheter innebærer dette å ha flere ansatte til å håndtere færre gjester. Dette kan bli kostbart, men det kan være en enda større utfordring å holde helt stengt. Kundetilstrømmingen kan være begrenset i startfasen, men tar seg forhåpentligvis opp etter hvert. Mange virksomheter - og særlig mindre virksomheter - har åpnet for en begrenset drift, som etter hvert øker til en mer ordinær drift, mens endel større virksomheter fortsatt «teller på knappene».
Vurderingene vil være ulike for de enkelte virksomhetene. Særlig mindre virksomheter har normalt stør
Gå til mediet

Flere saker fra HRR, Hotell, Restaurant & Reiseliv

Lite konstruktive ansatte som sprer dårIig stemning på jobb er Iedernes verste energityver, iføIge en svensk undersøkeIse.
Borgo Santandrea et sofistikert lite hotell på den italienske Amalfikysten, mellom Amalfi og Positano, har vært i drift en tid allerede.
Raffles Hotels & Resorts åpnet i juli sitt nyeste luksushotell i Jaipur, India. Raffles Jaipur ligger i delstaten Rajasthan.
Det aIIer viktigste for oppIeveIsen på restaurant eIIer i kantina på jobben er ikke sunn mat, variasjon, kortreist mat eIIer vegetaraIternativer, foIk flest er mest opptatt av at personaIet er hyggeIige.
er ansatt som ny dagIig Ieder ved Moxy Tromsø, det nordIigste Marriott-hoteIIet i verden.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt