AddToAny

Hvor du bor i landet påvirker hva slags fagprøve du får

Ifølge regelverket skal fagprøven tilpasses den praksisen som kandidaten har hatt. Er det da riktig at dem som jobber med miljøarbeid i bolig prøves i stell?
Mange ansatte i habiliteringstjenesten i Risør er nesten ferdig utdannede helsefagarbeidere. Før de kan ta fagprøven, må de gjennomføre flere ukers hospitering på sykehjem, og inntil nylig måtte de ta seg ubetalt permisjon imens.
- Jeg har ikke råd til å gå flere uker uten lønn, sier Geir Akeland. Det tror jeg gjelder for mange.
De siste årene har det ikke vært avlagt fagprøver på Sandnes ressurssenter, opplyser rådgiver ved Okos-Agder Torhild Tveite. Det skyldes at det er vanskelig å vise at man behersker en rekke arbeidsoppgaver, som blant annet stell. Hun har inntrykk av at den samme praksisen gjelder for mange lignende arbeidsplasser med tjenester for personer med utviklingshemming i Agder.
Om Akeland hadde jobbet i Tromsø, så hadde han fått lov til å ta fagprøven i boligen der han er fast ansatt.
- Vi burde ha fått ta fagprøven i det vi kan og er gode på, synes han.
Athina Storås jobber som sensor i Tromsø. Der får alle som ønsker det, gå opp på jobben sin. Hun var med på at en praksiskandidat på et psykiatrisk sykehus, som aldri hadde jobbet med stell, gikk opp på et sykehjem.
Gå til mediet

Flere saker fra Helsefagarbeideren

Irene Vemmelvik er miljøarbeider ved den boligen i Kristiansand som var først ute med å ta Jodacare i bruk.
Helsefagarbeideren 20.09.2022
1. Hvordan skal ferie jeg har til gode tas ut?
Helsefagarbeideren 20.09.2022
I Hatlasvingen bofellesskap har de samarbeidet tett med leverandøren Abilia for å videreutvikle Rolltalk og Memoplanner.
Helsefagarbeideren 20.09.2022
Uansett om du er tilkallingsvikar, hel- eller deltidsansatt, gjelder den samme hovedregelen for avtalte vakter. Den er bindende for begge parter.
Helsefagarbeideren 20.09.2022
En sommer er over og travelheten innhenter oss igjen. Selv har jeg vært pårørende i sommer, med noe blandede opplevelser.
Helsefagarbeideren 20.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt