AddToAny

- Husk å ha et liv utenom jobben!

Ikke bli spist opp av prinsipalens krav om inntjening og ti-tolv-timers arbeidsdager, råder nyvalgt styreleder i Tilsynsrådet, Trine Buttingsrud Mathiesen (63).
Hun er en av Norges fremste spesialister i odelsrett, sitter i et hopetall av nemnder og utvalg, og brenner for at de yngste skal forstå at de må sette av tid til seg selv, om de skal holde ut et helt liv i advokatbransjen.

Trine Buttingsrud Mathiesen er partner i advokatfirmaet Buttingsrud på Hønefoss. Også datteren Christine er advokat og kollega i firmaet, som består av syv advokater.

Fra januar i år er hun ny styreleder i Tilsynsrådet. Her uttaler hun seg ikke på vegne av rådet, men av seg selv som ny leder, presiserer hun.

- Hva bør advokater vite om Tilsynsrådet, som de kanskje bare har begrenset kunnskap om?

- Noe mange kanskje ikke tenker over, er at de veldig raskt går inn og bistår for eksempel ved dødsfall eller brå sykdom. Dette har jeg opplevd allerede. Det oppnevnes straks en forvalter som kan ivareta klientene. Så Tilsynsrådet er langt fra bare den store, stygge ulven som skal inn og kontrollere advokatene. At advokatene har en slik hjelpefunksjon til rådighet, er kjempeviktig.

- Hvitvaskingsloven som kom i 2018 gir Tilsynsrådet mulighet til å utstede gebyrer på inntil ni millioner kroner til advokater. Har dette vært gjort, og hva er Tilsynsrådets erfaring med regelverket? Er det hensiktsmessig, slik det er utformet?

- Jeg kjenner ikke til praksis her. Om det er hensiktsmessig, er vanskelig å si; det er klart at hvitvaskingsregelverket er omf

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

- Veldig hyggelig å få anerkjennelse fra andre journalister for den jobben vi gjør, sier redaktør Nina Schmidt.
Advokatbladet 17.09.2021
Søknadsfrist: Snarest Har du lyst til å bli en del av Team Thommessen, og jobbe i et miljø preget av samarbeid og nytenkning?
Advokatbladet 17.09.2021
- Skaper unødig merarbeid, og går ut over advokatenes likviditet, sier advokat Trygve Staff.
Advokatbladet 17.09.2021
Søknadsfrist: 30. september SpareBank 1 Sørøst-Norge ønsker å styrke de juridiske ressursene i konsernet. I den forbindelse søker vi en topp motivert person som vil være med på å utvikle juridisk avdeling.
Advokatbladet 16.09.2021
Søknadsfrist: 26. september Jurist SpareBank 1 Utvikling utvikler, drifter og forvalter løsninger for alle bankene og produktselskapene i SpareBank 1 Alliansen. Totalt håndterer vi løsninger som brukes av over 1 million SpareBank 1-kunder.
Advokatbladet 16.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt