AddToAny

Huseierne talte boligeieres sak i Arendal

Vi vet at vi får høyere leve- og bokostnader i tiden som kommer, og derfor er Arendalsuka, som samler både beslutningstakere og bransjefolk, en viktig arena for å fremme boligeieres interesser.
Kari Gjertrud Dølgaard

Vann- og avløpsetterslepet, energioppgradering av boligmassen og strømstøtten var tre av Huseiernes store saker under Arendalsuka:

1 Vann- og avløpsetterslepet er en kostnadsbombe

Rapporten «State of the Nation» utgitt av Rådgivende Ingeniøres Forening (RIF) fra 2021, viser et enormt vedlikeholdsetterslep på blant annet infrastruktur.

Totalkostnaden for utbedring, spesielt fylkesveier, kommunale bygg og vann- og avløpsanlegg, er på svimlende 3200 milliarder!

Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik og generalsekretær i Huseierne, Morten Andreas Meyer etter en debatt rundt kostnadene for infrastruktur i distriktene.

- Jeg mener at staten må kunne stille noen krav til å organisere denne virksomheten mer effektivt, for det å vente på en ny kommunestruktur det har ikke dette ledningsnettet tid eller råd til, og det er ikke nødvendig heller, sa generalsekretær i Huseierne, Morten Andreas Meyer, i en debatt med blant andre Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik fra Senterpartiet.

Meyer ga et selvopplevd eksempel som i sin tid utløste et effektivt interkommunalt samarbeid.

- Jeg er oppvokst på Hamar, og vi var i ferd med å miste Mjøsa. Det utløste en vilje hos kommunene rundt Mjøsa til å samarbeide på tvers og etablere ett av de mest effektive vann- og avløpssamarbeidene i Norge, fortalte

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Huseierne får mange spørsmål om solcelleanlegg og egenproduksjon av strøm. Nå kan du ta vårt ferske solkurs helt gratis, og få svar på store og små spørsmål du måtte ha om solpaneler på eget tak.
Hus & Bolig 25.09.2023
Når du etterisolerer boligen, blir den tettere. Det betyr at mer radon enn før kan bli innestengt i boligen i den kalde årstiden.
Hus & Bolig 25.09.2023
Funn av E. coli i drikkevann betyr som regel at det er forurenset med avføring. Vanligvis vil du motta en melding fra lokale myndigheter om at vannet må kokes. Slik unngår du å bli syk!
Hus & Bolig 22.09.2023
Norges Bank satte opp styringsrenten igjen. Det betyr at boliglånsrentene for de fleste vil passere 6 prosent. Den vonde nyheten er at det antakelig kommer en ny renteheving i desember. Se hva dette betyr for ditt lån!
Hus & Bolig 21.09.2023
HUSEIERNES RENTEBAROMETER: De billigste boliglånsrentene har passert fem prosent, og de fleste storbankene har passert seks prosent rente på boliglånene.
Hus & Bolig 17.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt