AddToAny

Human-Etisk Forbund frigjør seg fra fylkesstrukturen

Fra nå av finnes det ikke fylkeslag i Human-Etisk Forbund lenger. Alt skal hete «regionlag».
Vedtektene til Human-Etisk Forbund, slik de var fram til i dag, sa at forbundets fylkeslag skal følge de offentlige fylkesgrensene.

Siden Stortinget bestemte at de offentlige fylkene skal slås sammen, har det vært en debatt om Human-Etisk Forbund skal gjøre det samme. Mange av HEFs fylkeslag i de fusjonerte offentlige fylkene har motsatt seg å bli sammenslått. Spesielt i Finnmark og Buskerud, men også Vestfold, Telemark, Østfold, og innlandsfylkene har det vært mye skepsis.

I Agder og Trøndelag har man allerede lagt prinsippet om at fylkeslagene i Human-Etisk Forbund skal følge de offentlige fylkesgrensene til grunn. De tidligere fylkeslagene i Aust- og Vest-Agder, samt Nord- og Sør-Trøndelag er allerede sammenslått.

Stor bevegelse

Det har vært en til hard og til dels følelsesladet debatt i forbundet om saken, som generelt sett har speilet den generelle debatten om fylkessammenslåinger i Norge.

Human-Etisk Forbund satte i november 2017 ned et organisasjonsstrukturutvalg t

Les mer

Flere saker fra Fri tanke

Human-Etisk Forbunds Humanistprisen 2019 tildeles den afghanske ateisten og eks-muslimen Josef Moradi. Han lever i dag i skjul for norske myndigheter, som vil sende ham tilbake til Afghanistan.
Fri tanke 14.11.2019
Maryam Namazie og Sarah Haider utfordrer en av de største tabuene i islam, nemlig det å forlate religionen. De er i Norge denne uken og fortjener å bli lyttet til, skriver Sylo Taraku.
Fri tanke 14.11.2019
Massakren på kvinner og barn i Nord-Mexico nylig har satt søkelyset på narkokartellenes økte herjinger i området. Men også på en særegen bit av mormonenes historie i området.
Fri tanke 13.11.2019
Åtte land har avskaffet blasfemilover siden 2015, mens andre land har gått motsatt vei. I dag presenteres Freedom of Thought Report 2019.
Fri tanke 13.11.2019
Hærverket i Danmark, Norge, Sverige og Finland i forbindelse med krystallnatten var trolig koordinert og ment som en maktdemonstrasjon, tror terrorforsker.
Fri tanke 12.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt