AddToAny

Human-Etisk Forbund frigjør seg fra fylkesstrukturen

Fra nå av finnes det ikke fylkeslag i Human-Etisk Forbund lenger. Alt skal hete «regionlag».
Vedtektene til Human-Etisk Forbund, slik de var fram til i dag, sa at forbundets fylkeslag skal følge de offentlige fylkesgrensene.

Siden Stortinget bestemte at de offentlige fylkene skal slås sammen, har det vært en debatt om Human-Etisk Forbund skal gjøre det samme. Mange av HEFs fylkeslag i de fusjonerte offentlige fylkene har motsatt seg å bli sammenslått. Spesielt i Finnmark og Buskerud, men også Vestfold, Telemark, Østfold, og innlandsfylkene har det vært mye skepsis.

I Agder og Trøndelag har man allerede lagt prinsippet om at fylkeslagene i Human-Etisk Forbund skal følge de offentlige fylkesgrensene til grunn. De tidligere fylkeslagene i Aust- og Vest-Agder, samt Nord- og Sør-Trøndelag er allerede sammenslått.

Stor bevegelse

Det har vært en til hard og til dels følelsesladet debatt i forbundet om saken, som generelt sett har speilet den generelle debatten om fylkessammenslåinger i Norge.

Human-Etisk Forbund satte i november 2017 ned et organisasjonsstrukturutvalg t

Les mer

Flere saker fra Fri tanke

Forfatter og samfunnsdebattant Bjørn Stærk er kritisk til sin egen bok om ytringsfrihet fra 2013 og har gitt den ut i alternativ utgave. I Fri tankes første podkast-forsøk forklarer han hvorfor.
Fri tanke 01.07.2019
- Det er bra med friske stemmer og friske øyne i en gammel debatt. Men Blomkvists metode har så langt vært å kritisere eldre kolleger for utsagn som han selv har fordreid, skriver lege Morten Horn i svar på Andreas Wahl Blomkvist kritikk.
Fri tanke 28.06.2019
På ytterste høyre fabler man om nødvendigheten av å luke ut store deler av menneskeheten for å avverge klimakatastrofen. Men miljøvern er på ingen måte noe nytt blant høyreekstremister.
Fri tanke 28.06.2019
Høyesterett har satt endelig punktum for medlemsrotsaken i Oslo katolske bispedømme. Dermed må bispedømmet betale tilbake omtrent 100 millioner kroner.
Fri tanke 27.06.2019
Det åpne brevet til UD er sendt etter at Humanists International gikk ut og krevde at pakistanske myndigheter må stanse forfølgelsen av menneskerettighetsaktivisten, humanisten og fredsforkjemperen Gulalai Ismail.
Fri tanke 26.06.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt