AddToAny

Hodetelling i Agder vekker bekymring

Folk i gule vester går rundt på Universitetet i Agder denne uken og teller hoder. Rektor Whittaker skjønner at tellingen vekker bekymring, og sier at planen ikke er å ta fra folk kontorer.
I perioden 16.-20. september går folk i gule vester rundt på Universitetet i Agder og registrerer hvor mange personer som er i byggene på campusene i Grimstad og Kristiansand, blant annet hvor mange som er på kontorene.

Det skaper usikkerhet når ukjente folk i gule vester dukker opp for å sjekke om du er på kontoret. Tom Roar Eikebrokk Hovedtillitsvalgt, Forskerforbundet, Universitetet i Agder

- Det vi registrerer er hvor mange personer som er i ulike soner av bygget til ulike tider, for eksempel om et undervisningsrom er i bruk eller ei, hvor mange som er på biblioteket eller hvor mange som er tilstede i en kontorsone, sier UiAs prosjektleder for campusutviklingsplanen, Paal Kulien på universitetets nettsider.

Hodetellingen har fått Forskerforbundet og flere faglig ansatte til å reagere. De er bekymret for hva opptellingen skal brukes til og om de vil miste cellekontorene sine.

- Det skaper usikkerhet når ukjente folk i gule vester dukker opp for å sjekke om du er på kontoret, sier hovedtillitsvalgt i Forskerforbundet ved Universitetet i Agder, Tom Roar Eikebrokk.

Reaksjonene på tellingen førte til at det ble lagt ut en sak på universitetets nettsider mandag ettermiddag med tittel «Registreringen har ikke noe med cellekontorer å gjøre», der Kulien sier at tellingen ikke har noe med cellekontorene å gjøre.

- Når vi registrerer bruken av arealene på campusene - både grupperom, kontorer, auditorier og andre arealer, er det for å gi et øyeblikksbilde av bruken. Campusutviklingsplanen er et overordnet prosjekt som ikke vurderer for eksempel cellekontorer mot åpne kontorlandskap, sier Kulien der.

Kulien sier videre at registreringen ikke har noe med byggingen av nye etasjer på Campus Kristiansand, og viser til at for to av disse byggene er det et eget pilotprosjekt som utformer byggene i samarbeid med brukerne.

Førsteamanuensis Kristian Mjåland ved Fakultet for samfunnsvitenskap er ikke beroliget.

- For min del er det fremdeles meget uklart hvorfor de vil telle i kontorarealene våre, og det er minst like uklart hva disse dataene skal brukes til å si noe om, sier

Les mer

Flere saker fra Khrono

Ledelsen i det kanadiske storforlaget måtte forsvare seg mot protester da de presenterte nyheten om en ny bok under et allmøte.
Khrono 26.11.2020
Mer enn en av tre forskere diskuterer ikke forskningsetikk regelmessig på jobb. Det bør lederne ved forskningsinstitusjonene gjøre noe med.
Khrono 26.11.2020
Styret på Høgskulen på Vestlandet ønsket bedre utredning, og sendte sak om ny ledelse tilbake til avtroppende, og ikke minst påtroppende rektor.
Khrono 26.11.2020
Studenter ved Københavns universitet skal ha fysisk oppmøte på eksamen i desember. Nå har en gruppe studenter starte en underskriftskampanje for å gjøre den digital.
Khrono 26.11.2020
Flere styremeldemmer var ikke nådige i sin kritikk av hvordan faget engelsk er behandlet innenfor lærerutdanningen ved Høgskulen på Vestlandet.
Khrono 26.11.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt