AddToAny

H&M kutter 1.500 stillinger - usikkert om ansatte i Norge rammes

Den svenske kleskjeden må spare penger og kutter 1.500 stillinger globalt. For tidlig å si om dette rammer norske ansatte, ifølge H&M.
Om lag 1.500 stillinger må kuttes i H&M Group, melder den svenske kjeden i en pressemelding. Om og i hvor stor grad dette rammer ansatte i butikker og på lageret til H&M i Norge, er uvisst.

- Foreløpig er det for tidlig i prosessen å definere hvordan det konkret vil påvirke Norge, skriver pressekontakt Johanna Helsing Martin i H&M Group i en epost til HK-Nytt.

Kleskjeden må spare to milliarder svenske kroneï»r, ifølge pressemeldingen.

H&M Group - som inkluderer klesbutikkene COS, Weekday, Monki, Cheap Monday og H&M - har 5.000 butikker i 71 land, ifølge Store norske leksikon. H&M Group er den nest største kleskjeden i verden.

- Det vi har kommunisert i dag er en reduksjon på rundt 1.500 stillinger globalt, innenfor sentrale funksjoner, både ansatte og konsulenter, skriver pressekontakten.

HK: Håper ansatte i Norge skånes

- Det er helt forferdelig at så mange ansatte kommer til å miste inntekten sin, sier Sebastian Belter, konserntillitsvalgt i H&M.

Det er 1.643 fulltidsansatte i H&M i Norge, ifølge årsrapporten for 2021, men den sier ikke noe om hvor mange som har deltidsstillinger. 730 ansatte er fagorganisert i Handel og Kontor (HK).

Belter har tett dialog med europeiske tillitsvalgte i kleskjeden.

- Jeg håper ikke at kuttet i antall stillinger går ut over ansatte i Norge, sier han.

MÅ SPARE 2 MILLIARDER: Sebastian Belter håper omstillingen ikke påvirker H&M-ansatte i Norge. Bildet er tatt før den konserntillitsvalgte fikk vite at arbeidsgiveren vil kutte stillinger.

Leif Martin Kirknes

Trakk seg ut av Russland

- Vi er veldig oppmerksomme på at kolleger vil bli berørt av dette. Vi vil støtte våre kolleger i å finne den best mulige løsningen for deres neste steg, skriver Helena Helmersson, administrerende direktør i H&M Group i pressemeldingen.

Mye av årsaken til reduksjonen i antall stillinger er at kjeden tidligere i år trakk seg ut av det russiske markedet og stengte mer en 150 butikker i Russland, ifølge BBC.

Image-text:

BLIR FÆRRE: H&M har 107.500 fulltidsansatte på verdensbasis. Nå må kjeden kutte 1.500 stillinger.

Ylva Holm Torsteinson

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

HK-Nytt 07.11.2023
Samra Akhtar fikk ikke fortsette som statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet da Marte Mjøs Persen ble erstattet av Tonje Brenna som statsråd.
HK-Nytt 07.11.2023
•Da koronapandemien brøt ut, ble jeg i all hast sendt hjem fra utvekslingsstudier i Australia. Hjemme i Norge satt jeg med nettstudier samtidig som alt av restauranter og uteliv stengte ned.
HK-Nytt 07.11.2023
Streikende bilarbeidere har kommet til en foreløpig enighet med bilkonsernet Stellantis i USA. 14.000 arbeidere har vendt tilbake til jobb.
HK-Nytt 07.11.2023
Når Elkjøp-tillitsvalgt Atle Fjæreide Steen får en idé, kan det ikke gå fort nok.
HK-Nytt 07.11.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt