AddToAny

H&M kutter 1.500 stillinger - usikkert om ansatte i Norge rammes

Den svenske kleskjeden må spare penger og kutter 1.500 stillinger globalt. For tidlig å si om dette rammer norske ansatte, ifølge H&M.
Om lag 1.500 stillinger må kuttes i H&M Group, melder den svenske kjeden i en pressemelding. Om og i hvor stor grad dette rammer ansatte i butikker og på lageret til H&M i Norge, er uvisst.

- Foreløpig er det for tidlig i prosessen å definere hvordan det konkret vil påvirke Norge, skriver pressekontakt Johanna Helsing Martin i H&M Group i en epost til HK-Nytt.

Kleskjeden må spare to milliarder svenske kroneï»r, ifølge pressemeldingen.

H&M Group - som inkluderer klesbutikkene COS, Weekday, Monki, Cheap Monday og H&M - har 5.000 butikker i 71 land, ifølge Store norske leksikon. H&M Group er den nest største kleskjeden i verden.

- Det vi har kommunisert i dag er en reduksjon på rundt 1.500 stillinger globalt, innenfor sentrale funksjoner, både ansatte og konsulenter, skriver pressekontakten.

HK: Håper ansatte i Norge skånes

- Det er helt forferdelig at så mange ansatte kommer til å miste inntekten sin, sier Sebastian Belter, konserntillitsvalgt i H&M.

Det er 1.643 fulltidsansatte i H&M i Norge, ifølge årsrapporten for 2021, men den sier ikke noe om hvor mange som har deltidsstillinger. 730 ansatte er fagorganisert i Handel og Kontor (HK).

Belter har tett dialog med europeiske tillitsvalgte i kleskjeden.

- Jeg håper ikke at kuttet i antall stillinger går ut over ansatte i Norge, sier han.

MÅ SPARE 2 MILLIARDER: Sebastian Belter håper omstillingen ikke påvirker H&M-ansatte i Norge. Bildet er tatt før den konserntillitsvalgte fikk vite at arbeidsgiveren vil kutte stillinger.

Leif Martin Kirknes

Trakk seg ut av Russland

- Vi er veldig oppmerksomme på at kolleger vil bli berørt av dette. Vi vil støtte våre kolleger i å finne den best mulige løsningen for deres neste steg, skriver Helena Helmersson, administrerende direktør i H&M Group i pressemeldingen.

Mye av årsaken til reduksjonen i antall stillinger er at kjeden tidligere i år trakk seg ut av det russiske markedet og stengte mer en 150 butikker i Russland, ifølge BBC.

Image-text:

BLIR FÆRRE: H&M har 107.500 fulltidsansatte på verdensbasis. Nå må kjeden kutte 1.500 stillinger.

Ylva Holm Torsteinson

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

Varehandelen er bekymret for framtida, særlig for strømprisen og fallende salgstall, ifølge arbeidsgiverorganisasjonen Virke.
HK-Nytt 27.01.2023
Et ukjent antall Skeidar-ansatte vil miste jobben på grunn av fallende omsetning. - Det er mye følelser. Vi står i fare for å miste jobbene våre. Det er ganske tragisk, sier en av de tillitsvalgte.
HK-Nytt 27.01.2023
Madla handelslag sparer 2 prosent av lønna i tjenestepensjon til Mette Wennberg og kollegene. Andre samvirkelag betaler opptil 6 prosent.
HK-Nytt 25.01.2023
Godt lagarbeid gir resultater. Linda Moen Magnussen jobber i en av 24 butikker med tariffavtale på kjøpesenteret i Skien.
HK-Nytt 24.01.2023
For unge mellom 21 og 26 år skal det ikke lenger være lommeboka som bestemmer hva slags tannhelse man har. De mellom 23 og 26 år skal få 50 prosent tannlegerabatt som en utvidelse av tannhelsereformen.
HK-Nytt 24.01.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt