AddToAny

HK vurderer å skrote aldersgrensa for ledelsen

HK vurderer å skrote aldersgrensa for ledelsen
HKs forbundsstyre har sett på om det bør settes en grense for hvor lenge forbundets valgte ledelse kan sitte i sine posisjoner.
I dag sier vedtektene at de tre heltidstillitsvalgte - leder, første og andre nestleder - ikke kan velges etter fylte 62 år.

- De siste årene har det vært et mål om at folk skal stå i arbeid lengst mulig. Bør vi da ha en aldersgrense i HK, spør forbundsleder Trine Lise Sundnes.

I september har HK landsmøte. Da er det muligheter til å endre vedtektene.

HK diskuterer om alle pensjonister skal betale kontingent og forsikring

Maks tolv år?

Forbundsstyret har bedt HK-regionene diskutere om det kan være en løsning å heller vedtektsfeste at tillitsvalgte kan sitte i én og samme posisjon i maksimalt tre landsmøteperioder, tilsammen tolv år. Det gjelder både vara i forbundsstyret, medlemmer i forbundsstyret og i hver av de tre øverste posisjonene i HK.

- Vi er en bevegelse som jobber for at det skal gro nedenfra. Er det da riktig å bli sittende lenge, spør Sundnes.

HK-Nytt kjenner ikke til noen andre LO-forbund som har en begrensing i antall landsmøteperioder.

Sundnes går snart av

Nylig ble det kjent at Trine Lise Sundnes går av som forbundsleder 1. april neste år, fordi hun har fått jobben som leder av LOs internasjonale avdeling. En periodebegrensning vil derfor ikke få noen betydning for henne.

Bjørn Mietinen har sittet i forbundsledelsen siden 2008, og er inne i sin andre periode som første nestleder. Christopher Beckham ble landsmøtevalgt som andre nestleder i 2016, men kom inn i ledelsen i 2013. Forbundsstyret har innstilt Christopher Beckham som konstituert forbundsleder fra 1. april og fram til HKs landsmøte i september 2020. Det er HKs representantskap som skal ta stilling til det i januar.

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

Deltidsansatte i Kiwi kan glede seg. Nå er det slutt på å lønnes på timebasis, de skal ha en fast månedslønn. Det har HK blitt enige med arbeidsgiverorganisasjonen Virke om, opplyser Erling Hagen, faglig sekretær i HK.
HK-Nytt 22.01.2020
Overgangstillegget, som er navnet ordningen har fått, er skåret over samme lest som slitertillegget som ble avtalt mellom LO/NHO i fjor høst.
HK-Nytt 20.01.2020
- Nå har vi fått utvalgsrapporten til gjennomsyn, og vårt forbund og også Fagforbundet mener det er gode grunner til å støtte opp under flertallets syn.
HK-Nytt 20.01.2020
Det er snart tid for sentrale lønnsoppgjør. Representantskapet i HK vedtok fredag en såkalt tariffpolitisk uttalelse. De helt konkrete kravene til endringer i de ulike tariffavtalene skal riktignok vedtas av forbundsstyret i mars.
HK-Nytt 17.01.2020
430 kroner i måneden. Det er den nye maksprisen for HK-medlemskap for finansansatte. I dag er kontingenten på maks 613 kroner i måneden.
HK-Nytt 16.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt