AddToAny

Historisk kjøpesenterutvalg i Bergen

Beate Tvedt Johannessen går rundt i lykkerus. Jobben med å få på plass et LO-utvalg er endelig landet. På Lagunen kjøpesenter utenfor Bergen sentrum er avtalen signert.
- Dette er historisk. Vi har funnet en stabil, engasjert gjeng til det første LO-utvalget, sier Johansen, som er organisasjonsarbeider i HK region Vest.

Leder fra HK

Utvalget teller seks personer, tillitsvalgte fra Handel og Kontor, Fagforbundet og Arbeidsmandsforbundet. Tanken er også at Fellesforbundet kommer med så fort de får tariffavtaler og tillitsvalgte på kjøpesenteret.

Butikksjef i Meny slettet ansattes arbeidstimer

Og det blir HK-medlem Kristoffer Plünnecke skal være lederen for utvalget.

- Et sånt utvalg er helt nytt for oss, så vi er spente på hvordan det vil utvikle seg, sier Plünnecke, som håper utvalget kan bidra til flere tariffavtaler på kjøpesenteret.

Serviceprosjekt og samarbeid

LO-utvalget springer ut av serviceprosjektet som LO satte i gang i 2016. Bakgrunnen for prosjektet var få tariffavtaler og få medlemmer på kjøpesentrene landet over. Prosjektet ble avsluttet i fjor, men Beate Tvedt Johansen har fortsatt jobbet hardt med flere kjøpesenter for å få til et LO-utvalg.

Så kom det altså på plass til slutt.

- Det er lett å organisere opp, men utfordringen er å finne engasjerte tillitsvalgte, forklarer Johansen.

Det har hun klart å finne nå. Linda Gravdal Larsen er tillitsvalgt på Meny og har jobbet på kjøpesenteret i 20 år.

Fawsi Adem vil inn i HK-ledelsen

- Jeg håper utvalget kan etablere et godt samarbeid med senterledelsen. Senterledelsens ambisjon er at Lagunen skal være både størst og best i landet. Da må de også sørge for skikkelige arbeidsforhold for sine ansatte. Forhåpentligvis motiverer utvalget våre kolleger på senteret til å ta egne initiativ, sier Larsen.

Håper på frikjøp

- Gjengen her er allerede klare for å se på flere ting. Det første de snakker om er ventilasjonsanlegget. Deretter er det jo problemstillinger knyttet til for eksempel åpningstid og toalett for dem som jobber alene i butikk, forklarer Beate Tvedt Johansen.

Enn så lenge er utvalget basert på arbeid på fritida. Johansen håper derimot LO, og eventuelt de enkelte forbundene, er villige til bidra med penger.

- Frikjøp av tillitsvalgte vil være veldig viktig for å holde utvalget i gang, sier Johansen.

Image-text:

PRMIUS MOTOR: Beate Tvedt Johansen, organisasjonsarbeider i HK region Vest.

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

Oslo Regnskapskontor har meldt seg inn i arbeidsgiverorganisasjonen NHO. Det betyr at tariffavtalen vil bli undertegnet, opplyser John Thomas Suhr, leder i Oslo/Akershus HK.
HK-Nytt 20.02.2020
Da Postkom skulle slå seg sammen med Fagforbundet, fikk medlemmene i det som en gang var Postbanken gjennomføre sin egen uravstemning: Skulle de bli med til Fagforbundet, eller skulle de gå til Handel og Kontor,
HK-Nytt 20.02.2020
Hun hadde virkelig gledet seg til å jobbe i H&M. Kristensen hadde vært i bransjen siden hun var 16 år, og sa fra seg en høyere stilling for å jobbe på gulvet i H&M.
HK-Nytt 20.02.2020
Regjeringen har bestemt seg for at Vinmonopolet ikke får ta over taxfree-salget av alkohol på norske flyplasser.
HK-Nytt 19.02.2020
Sosialarbeiderne etterlyste et løft i kvinnedominerte yrker og flere var lei av å vente på endringer i tidligpensjonen AFP. Det ble en lang og innholdsrik debatt da LOs representantskap var samlet tirsdag 18. februar.
HK-Nytt 19.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt