NNN-arbeideren
30.11.2016
På Hennig Olsen Is i Kristiansand satser de på ansatte og kompetanse. Det blir det velsmakende is av!
Ann Kristin Loland har jobbet på Hennig Olsen Is i Kristiansand siden 1992 og ble fast ansatt rundt 2000. Hun har vært mange steder på bedriften; i produksjonen, på kantina og nå jobber hun på «Krokanen». Da hun begynte var hun ufaglært. I en alder av 51 år kan hun skilte med å ha fagbrev som renholdsoperatør, takket være bedriftens satsing på kompetanse.
- For tre-fire år siden fikk jeg spørsmål om jeg ville ta fagbrev og så fikk de overtalt meg. Jeg «heiv» meg med, - jeg som ikke hadde sittet på skolebenken siden jeg gikk ut av ungdomsskolen. Det ble tøft. Jeg var dritnervøs da vi skulle ha eksamen, men da jeg besto så var jeg så stolt!
Aldri si aldri
Loland kan ikke tenke seg å slutte på Hennig Olsen Is, hun stortrives på jobben, men ser at det å ha et fagbrev styrker henne i jobben og også at det er bra å ha det «på papiret».
- Jeg har lært mye, jeg har gått opp i lønn og skulle det en gang skje at jeg ikke skulle jobbe her så har jeg et fagbrev i «bakhånd», sier hun.
- Om jeg vil utdanne meg mer? Nei, nei, ikke en gang til, kommer det spontant fra Loland, før hun legger til:
- Jeg skal vel aldri si aldri.
Snakker norsk
Hennig Olsen Is får blant annet Matbransjens kompetansepris for at de har satset på mangfold
Les opprinnelig artikkel- For tre-fire år siden fikk jeg spørsmål om jeg ville ta fagbrev og så fikk de overtalt meg. Jeg «heiv» meg med, - jeg som ikke hadde sittet på skolebenken siden jeg gikk ut av ungdomsskolen. Det ble tøft. Jeg var dritnervøs da vi skulle ha eksamen, men da jeg besto så var jeg så stolt!
Aldri si aldri
Loland kan ikke tenke seg å slutte på Hennig Olsen Is, hun stortrives på jobben, men ser at det å ha et fagbrev styrker henne i jobben og også at det er bra å ha det «på papiret».
- Jeg har lært mye, jeg har gått opp i lønn og skulle det en gang skje at jeg ikke skulle jobbe her så har jeg et fagbrev i «bakhånd», sier hun.
- Om jeg vil utdanne meg mer? Nei, nei, ikke en gang til, kommer det spontant fra Loland, før hun legger til:
- Jeg skal vel aldri si aldri.
Snakker norsk
Hennig Olsen Is får blant annet Matbransjens kompetansepris for at de har satset på mangfold


































































































