AddToAny

Her er den nye retningslinjen for mat og måltider i barnehagen

Her er den nye retningslinjen for mat og måltider i barnehagen
Flere nye temaer er tatt med, og for første gang inneholder retningslinjen også refleksjonsspørsmål. Torsdag formiddag ble Nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i barnehagen lagt frem på Høyre hus i Oslo.
Den nye retningslinjen skal erstatte «Retningslinjer for mat og måltider i barnehagen» fra 2007.

Seniorrådgiver Eva Rustad de Brisis ved avdeling for barne- og ungdomshelse i Helsedirektoratet opplyser at det er flere nye temaer som er kommet inn i den reviderte retningslinjen.

- Matallergier og -intoleranser, og spisevansker, er kommet inn som nye temaer, sier Rustad de Brisis til barnehage.no.

- Vi har fått en del henvendelser fra barnehagepersonell spesielt rundt dette med matallergier og -intoleranser. Dette er et tema som er mye mer synlig i dag enn det var i 2007, da den forrige retningslinjen kom, forteller hun.

Les hele Nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i barnehagen her.

- Oppdatert i tråd med rammeplanen

Den reviderte retningslinjen inneholder også en ny anbefaling om miljøvennlig praksis.

- Norge har forpliktet seg til å redusere klimagassutslippene. Bærekraftig forbruk og forbruksmønstre er ett av FNs bærekraftsmål. Det er viktig å ha en miljøvennlig praksis også i barnehagen når det gjelder mat og måltider, både i forhold til valg av ulike typer mat og kasting av mat, sier Rustad de Brisis.

I tillegg til at flere nye temaer er inkludert, er det også tydeligere anbefalinger knyttet til den sosiale og pedagogiske rammen for måltidet, opplyser seniorrådgiveren i Helsedirektoratet:

Om retningsli

Les mer

Flere saker fra barnehage.no

Mange barnehageansatte unnlater å samtale med barn om voldserfaringer. Konsekvenser er at barn ikke får nødvendig hjelp tidsnok. Ansattes handlingskompetanse spiller en avgjørende rolle.
article_web barnehage.no 10.12.2018
Kautokeino kommune vil slå sammen en av barnehagene sine med skolen, og etter hvert slå sammen de andre. I 2018 gikk kommunen til topps på området barnehager i kommunebarometeret.
article_web barnehage.no 07.12.2018
- Nå skal vi lese, analysere og også diskutere den med partene i sektoren, slik at vi kan bli enige om veien, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner om den nye rapporten om barnehagelærerrollen som ble lagt frem onsdag formiddag.
article_web barnehage.no 05.12.2018
Robert Ullmann og Steffen Handal har lest rapporten om barnehagelærerrollen, og kom med sine synspunkter på hva ekspertutvalget la fram i dag. I dag ble den grundige gjennomgangen av barnehagelærerens rolle lagt fram.
article_web barnehage.no 05.12.2018
I en 312 sider lang ny rapport har ekspertgruppen gått grundig inn i barnehagelærerens rolle.
article_web barnehage.no 05.12.2018

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt