AddToAny

Helsesjekk hver morgen

Helsesjekk hver morgen
Hver morgen blir Xingrui Qian og de 610 andre kinesiske barna undersøkt av en sykepleier for å sjekke at de er friske nok til å gå i barnehagen.
I Kina er arbeidsoppgavene i barnehagen delt inn i undervisning og omsorg. Mens to pedagoger har ansvar for undervisningen, har en omsorgspleier ansvar for andre områder: Er barna varme nok? Er rommene i barnehagen rene nok? Bør lille Sun til sykepleieren for å sjekke hosten? Første steg besøker Kunshan Fushikan barnehage, en typisk offentlig kinesisk barnehage for middelklassen i provinsen Jiangsu, øst i Kina. Den har 611 barn fordelt på 18 grupper for tre- til femåringer. Kinesiske barn går sjelden i barnehage før de er tre år, og passes på av besteforeldre før det. Rundt en tredjedel av barnehagene er private, og prisene varierer.

MORGENGYM OG HELSESJEKK
- Sunnhet og lykke er det vi verdsetter mest, sier rektor Zhou, en vennlig og åpen kvinne i tredveårene. De barnehageansatte omtales kun med etternavn. Det er tidlig morgen, og sola skinner. Den første halvtimen før undervisningen starter, har barna morgengym i grupper. Før alle de 611 barna får komme inn i barnehagen, må de gjennom en helsesjekk på en helsestasjon i barnehagen. En sykepleier måler barnets temperatur og sjekker, i s
Gå til mediet

Flere saker fra Første steg

... tuller og tøyser barn så mye? Boka ønsker å få oss til å se og reflektere over betydningen av tull og tøys i barnehagen. Tema er humor, latter og hvordan møte tull og tøys.
Første steg 28.02.2020
Barnehagene trenger en felles holdning til barns seksuelle lek og utforskning. Denne boka er fin å ha med i debatten.
Første steg 28.02.2020
Lat som dere blir overrasket av en skummel hai, la barna dikte opp liksom-gaver, eller hiv dere på bussen til Afrika. Her er tre typer leker til samlingsstunden.
Første steg 28.02.2020
Både rom og omgivelser har betydning for hvordan barna opplever omsorg i barnehagen, viser forskning.
Første steg 28.02.2020
Det tar rundt 17 år før barna forteller om det.
Første steg 28.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt