Med bioøkonomien har disse naturressursene fått fornyet bruksverdi. Bioøkonomi handler om nettopp det - å utnytte fornybare organiske stoffer som produseres i naturen til mat, fôr, energi, drivstoff, emballasje og kjemikalier. I Foods of Norway, et Senter for forskningsdrevet innovasjon ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), er utnyttelse av tare som verdifullt fôr til laks og husdyr en viktig del av forskningen.
Sikringskost for dyr og mennesker
Den viktige posisjonen til tang og tare kan spores helt tilbake til antikken.
På Kreta er det funnet rikt utsmykkede spisekar fra kong Minos tid fra 3650 til 1450 før Kristus, med tare som et hyppig brukt symbol. I Bellanum Africum, skrevet av en ukjent forfatter i år 45 før Kristus, berettes det om hvordan grekerne samlet tare på strendene, vasket den i ferskvann og ga den til husdyr for å forlenge dyrenes levetid. Også her hjemme har tang og tare blitt brukt som dyrefôr.
Historiske