AddToAny

Har forlatt medisinen, men ikke for godt

Kan kunstig intelligens brukes i tarmundersøkelser? Ishita Barua ville vite mer om dette. Enden på hele doktorgraden ble ny jobb i privat næringsliv for legen.
- Hvorfor ble det doktorgrad om akkurat dette emnet?

- Det er et godt spørsmål. Som lege så jeg at det var nødvendig å fortsette å lære. Jeg begynte å jobbe klinisk, med undersøkelser av tarm, såkalt koloskopi. Dette er en undersøkelse der man som pasient er veldig sårbar, og man er prisgitt legens ekspertise. Som lege kan man gå glipp av noe dersom man ikke er helt «på». Jeg ønsket meg et verktøy som kunne gjøre at jeg ikke følte meg så maktesløs.

- Så dukket det opp et prosjekt i en forskningsgruppe jeg hadde arbeidet med tidligere, som handlet om kunstig intelligens kunne bidra til å se forskjeller på polypper i tarmen. Dette var et lite prosjekt, men sammen med de som senere ble veilederne mine bygde vi prosjektet ut, og jeg søkte opptak til ph.d.-programmet.

Min doktorgrad

Meir enn 15

Les mer

Flere saker fra Khrono

21 ansatte i offentlig sektor får til sammen 41 millioner kroner til doktorgradsprosjekter. De skal blant annet forske på studenter som jobber ved siden av studiene, innsatte i fengsler og velferdsteknologi.
Khrono 30.05.2023
Regjeringen vil at flere skal bli barnehagelærere, men søkertallene faller dramatisk. Antallet som har barnehagelærerutdanning som førstevalg er nær halvert på fire år.
Khrono 30.05.2023
Kan Ron DeSantis vinne kampen mot Trump gjennom en kulturkrig med universitetene som slagmark? Og vil han stanse der?
Khrono 29.05.2023
Over hundre kirkemedlemmer mobiliserte for å få inn teologiprofessor Hallgeir Elstad på nominasjonslisten til biskopstillingen i Sør-Hålogaland.
Khrono 29.05.2023
Liv Inger Somby håper på eit løft for urfolksforsking i kjølvatnet av rapporten frå Sannings- og forsoningskommisjonen.
Khrono 29.05.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt