AddToAny

- Har blitt en mer miljøvennlig kjøttbedrift

Mer bærekraftig emballasje, nye spekemat- og pølseprodukter, økt kunnskap og bedre prosesskontroll er fasiten etter tre års innsats i Rakkestad.
- Med god støtte og hjelp fra Norges Vel og Nofima, har vi lyktes i å bli en bedre og mer miljøvennlig kjøttprodusent, sier Kjell Ringstad, adm. direktør i Brødr Ringstad.

HJØRNESTEINSBEDRIFT
De siste årene har Brødr Ringstad i Rakkestad vokst i raskt tempo. Nå omsetter de for 130 millioner. I 2002 bestod virksomheten i en liten bedrift med egen butikk som omsatte for fem-seks millioner.
For å få dette til har de både bygget nytt, samt overtatt og bygget om lokalene der Nortura tidligere hadde kyllingproduksjon. Med langt større kapasitet kom behovet for mer kunnskap. Det var bakgrunnen for å søke Skattefunn. Her fikk de god hjelp av Lill-Ann Gundersen i Norges Vel.

MER KUNNSKAP, MINDRE RETUR
- I arbeidet med å oppnå mer stabil kvalitet på produktene våre, og dermed færre returer, har vi fått veldig god hjelp av Tom Johannessen på Nofima. Han har foreslått endringer i resepter og prosessene, og ikke minst forklart kjøttets kjemi slik at alt nøkkelpersonell nå forstår hva som
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Kjøttbransjen 12.12.2019
Omsetningsrådet har vedtatt at det kan gjennomføres frivillig førtidsslakting av verpehøner for å redusere eggproduksjonen med inntil 1 000 tonn i 2020.
Kjøttbransjen 12.12.2019
En optimal sammensetning av fett, karbohydrater og proteiner. Det er innholdet i suksessproduktet Foodbox som bedriften Dyrøymat AS i Brøstadbotn i Troms har blitt store på.
Kjøttbransjen 12.12.2019
Kundene hos Obs Lillestrøm vil ha testvinnerne til jul. - Alt som får gode terningkast selger, sier ferskvareansvarlig Ole Kristian Martinsen og finner frem Henriettes pinnekjøtt.
Kjøttbransjen 12.12.2019
En bonde i Ringsaker i Hedmark måtte sanere to kalkunhus etter at Mattilsynet påviste salmonella hos dyrene.
Kjøttbransjen 12.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt