AddToAny

Høyt ansvar for norsk kystskog

Høyt ansvar for norsk kystskog
Skogeierforbundet mener vi bør prioritere å verne mer av den naturen som er unik for Norge.
Stortinget har bestemt at vi skal verne ti prosent av skogen i Norge. Spørsmålet er, hvilke skogtyper bør prioriteres for vern? Norges Skogeierforbund ønsker en kunnskapsbasert gjennomgang av vernepolitikken i Norge. Sammen med Norskog, tok de initiativ til å undersøke hvilke skogtyper som er unik for Norge og som vi har et særlig ansvar for å ta vare på. Norsk institutt for bioøkonomi, NIBIO, tok oppdraget. Også Artsdatabanken har vært involvert.

NORSK ELLER EUROPEISK NIVÅ?
Det er to hovedmål for skogvernet her i landet. Vernet skal bidra til å ta vare på truete arter og truet natur. I tillegg skal verneområdene være representative for norsk skog. Så langt har det vært mye fokus på ivaretakelse av truete arter. Men selv om en art er truet i Norge, betyr ikke det at den er i ferd med å dø ut.
- Ta lappugle som et eksempel, sier rådgiver i skogvern i Norges Skogeierforbund, Ida
Gå til mediet

Flere saker fra SKOG

Ikke alle er så heldige å ha arvinger som vil ta over skogeiendommen og videreføre det du og tidligere generasjoner møysommelig har bygd opp.
SKOG 07.10.2021
En 47-årig mann er av Ringerike, Asker og Bærum tingrett dømt til å betale erstatning for å ha hogdt 700 kvadratmeter vegetasjon i et naturreservat i Vollen i Asker.
SKOG 07.10.2021
Lønnsom vedproduksjon krever rette stokker som går i vedmaskinen og enkle rutiner helt til peisen.
SKOG 07.10.2021
Med øks, håndsag motorsag og en verdensrekord har Ole Magnus Syljuberget gjort seg bemerket i Timbersport.
SKOG 07.10.2021
Moelven omsatte for 7,3 milliarder kroner i første halvår i år mot 5,9 milliarder i samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på 1,113 milliarder kroner (286 millioner i første halvår i fjor).
SKOG 07.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt