AddToAny

Høye stilkarakterer

Høye stilkarakterer
Gode seilegenskaper og mye volum er Oceanis 37s sterke sider, men det er på stil den utmerker seg. Vi har prøveseilt prototypen i Son og ferdig båt i Monaco.
Bavaria 38 mot Oceanis 37

Bavaria 38

Oceanis 37 er første modell i en ny serie av mindre turseilere fra Beneteau. I vinter fikk den en lillesøster på 31-fot og til sommeren kommer det en ny modell på 34-fot. 37-foteren har de samme designdetaljene som den store Oceanis-serien fra 40 til 50 fot, en serie som har vært meget suksessfull, men skroget på de små båtene er tegnet av en annen designer.

Vi fikk prøveseile båten under flotte forhold utenfor Son i september og under litt rufsete forhold utenfor Monaco i februar. Vinden var over 20 knop (10 m/s) på det meste. Oceanis serien er Beneteaus turseilere, men de nye modellene har mer fokus på seilegenskaper. Under den store 40-fots testen Seilas utførte i august viste det seg at turseilerne seilte overraskende jevnt. Jeg syns at 37-foteren virker litt sprekere og mer leken enn Oceanis 40. At den kun har ett ratt kan være en del av det inntrykket. Vi seilte 6,5 knop på kryss med en godkjent høyde, rundt 40 grader mot vinden. På unnavind så vi loggen på over åtte knop. I Monaco satt vi inn et rev da vinden var over 20 knop. Vi slet med å holde farten og høyden vi hadde oppnådd utenfor Son, men så var sjøen mye grovere. I medvind, derimot var det enda morsommere. Båten slapp vannet lett i utforbakkene i de store bølgene og loggen kom greit opp i 10 knop i surfene. Roret har godt grep i vannet tross den brede

Les mer

Flere saker fra SEILmagasinet

I sitt valgmanifest tar Scott Perry et nådeløst oppgjør med det styret han selv er en del av. Nå utfordrer han Kim Andersen i kampen om presidentvervet.
SEILmagasinet 20.09.2020
Det er lureforhold under Shorthanded NM i Oslofjorden denne helgen.
SEILmagasinet 19.09.2020
Som en av 15 kandidater skal han kjempe for plass blant åtte styremedlemmer. Da gjelder det å få frem sakene sine.
SEILmagasinet 19.09.2020
De fleste påmeldte tyskere og dansker seiler den enorme soloregattaen rundt Fyn som starter i dag.
SEILmagasinet 18.09.2020
Aldri før har det vært så mange spennende 30-fotere å velge mellom. Sammen med erfarne regattaseilere, turseilere og svenske journalister testet vi syv 30 til 32-fotere på Marsteinfjorden tre dager.
SEILmagasinet 17.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt