AddToAny

Høy aktivitet med foredrag

Høy aktivitet med foredrag
Senter for seniorpolitikk har holdt foredrag på en høyskole, hos en pensjonskasse og en fylkeskommune denne uken. I 2018 holdt vi 80 foredrag.
Send melding dersom du vil at vi skal komme og fortelle hva som skal til for at ansatte kan og vil stå lengst mulig i jobb.

Denne uken holdt seniorrådgiver Åsmund Lunde foredrag for velferdsstudenter på Høgskolen i Østfold i Fredrikstad på tirsdag. Torsdag dro fagsjef Roger Moen til Pensjonskassen for helseforetakene i hovedstadsområdet. Og torsdag var seniorrådgiver Olav Eikemo og direktør Kari Østerud hos Vestfold fylkeskommune på Tjøme.

Formidlingsglede «Vi liker å være ute og fortelle om hva forskningen forteller oss om seniorer i arbeid. Særlig holder vi foredrag for ledere og tillitsvalgte ute i virksomhetene. Målet er å hjelpe virksomhetene til å beholde kompetansen lengst mulig,» sier fagsjef Roger Moen. I fjor holdt senterets ansatte 80 foredrag for ulike målgrupper.

Hovedinnholdet i foredragene pleier å være holdninger til aldring og læringsevne hos ledere og seniorene selv, samt hva som skal til for at folk som kan jobbe, velger å beholde tilknytningen til arbeidslivet lengst mulig.

Tre grunner til å bli Det er tre faktorer som avgjør hvor lenge folk står i jobb: Pensjonssystemet eller økonomiske forhold som i økende grad premierer dem som jobber lengt. For det andre avgjøres pensjonsalderen av forhold i den enkeltes liv, så som helse, planer for «det gode liv» og særlig hva ektefellen velger å gjøre. Foredragene fra Senter for seniorpolitikk handler mest om det tredje: Arbeidsplassens betydning og hva arbeidsgiver, tillitsvalgte og seniorene selv kan gjøre for å forlenge karrieren for flere.

«Det viktigste arbeidsgiveren kan gjøre for å beholde folk er å vise at man regner med den eldre arbeidstageren og stiller krav til for eksempel læring og utvikling. Eldre arbeidstagere kan og bør bli tatt med på opplæring og utvikling på linje med alle andre.

Hvis du ønsker at vi skal holde foredrag om seniorpolitikk på din skole eller arbeidsplass eller noe annet, send en mail til fagsjef Roger Moen her.

Her finner du Åsmund Lundes presentasjon fra Høgskolen i Østfold.

Image-text:

SISTE GANG? Seniorrådgiver Åsmund Lunde (72) var direktør ved Senter for seniorpolitikk, og tirsdag holdt han kanskje foredrag på vegne av senteret for siste gang, ved Høgskolen i Østfold. (foto: Berit Solli)

Gå til mediet

Flere saker fra seniorpolitikk.no

Det er en stor og imponerende snu-operasjon som er skjedd i Tyskland i årene etter gjenforeningen.
article_web seniorpolitikk.no 15.05.2019
Senter for seniorpolitikk bidro i panelet på frokostmøtet der den nye Kompass-rapporten.
article_web seniorpolitikk.no 14.05.2019
Fagsjef Roger Moen blogger i dag hos NAV om ny IA-avtale som ble inngått i desember. Målet med den nye IA-avtalen er å legge til rette for at så mange som mulig kan arbeide så mye som mulig, så lenge som mulig.
article_web seniorpolitikk.no 06.05.2019
Hør intervju med sportsjournalist Mette Bugge og Kari Østerud i denne ukens podkast fra Idébanken. De diskuterer hvordan samfunnet kan lykkes med å få seniorene i arbeidslivet til å fortsette lengst mulig, og deler erfaringer fra eget arbeidsliv.
article_web seniorpolitikk.no 06.05.2019
«Vi må sørge for at ledere har kompetanse til å lede en aldrende arbeidsstokk,» sier direktør Kari Østerud til dagens utgave av ledelsesavisen Dagens perspektiv i anledning lansering av notat om hva som skal til for å holde på seniorene.
article_web seniorpolitikk.no 03.05.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt