AddToAny

Høy aktivitet med foredrag

Høy aktivitet med foredrag
Senter for seniorpolitikk har holdt foredrag på en høyskole, hos en pensjonskasse og en fylkeskommune denne uken. I 2018 holdt vi 80 foredrag.
Send melding dersom du vil at vi skal komme og fortelle hva som skal til for at ansatte kan og vil stå lengst mulig i jobb.

Denne uken holdt seniorrådgiver Åsmund Lunde foredrag for velferdsstudenter på Høgskolen i Østfold i Fredrikstad på tirsdag. Torsdag dro fagsjef Roger Moen til Pensjonskassen for helseforetakene i hovedstadsområdet. Og torsdag var seniorrådgiver Olav Eikemo og direktør Kari Østerud hos Vestfold fylkeskommune på Tjøme.

Formidlingsglede «Vi liker å være ute og fortelle om hva forskningen forteller oss om seniorer i arbeid. Særlig holder vi foredrag for ledere og tillitsvalgte ute i virksomhetene. Målet er å hjelpe virksomhetene til å beholde kompetansen lengst mulig,» sier fagsjef Roger Moen. I fjor holdt senterets ansatte 80 foredrag for ulike målgrupper.

Hovedinnholdet i foredragene pleier å være holdninger til aldring og læringsevne hos ledere og seniorene selv, samt hva som skal til for at folk som kan jobbe, velger å beholde tilknytningen til arbeidslivet lengst mulig.

Tre grunner til å bli Det er tre faktorer som avgjør hvor lenge folk står i jobb: Pensjonssystemet eller økonomiske forhold som i økende grad premierer dem som jobber lengt. For det andre avgjøres pensjonsalderen av forhold i den enkeltes liv, så som helse, planer for «det gode liv» og særlig hva ektefellen velger å gjøre. Foredragene fra Senter for seniorpolitikk handler mest om det tredje: Arbeidsplassens betydning og hva arbeidsgiver, tillitsvalgte og seniorene selv kan gjøre for å forlenge karrieren for flere.

«Det viktigste arbeidsgiveren kan gjøre for å beholde folk er å vise at man regner med den eldre arbeidstageren og stiller krav til for eksempel læring og utvikling. Eldre arbeidstagere kan og bør bli tatt med på opplæring og utvikling på linje med alle andre.

Hvis du ønsker at vi skal holde foredrag om seniorpolitikk på din skole eller arbeidsplass eller noe annet, send en mail til fagsjef Roger Moen her.

Her finner du Åsmund Lundes presentasjon fra Høgskolen i Østfold.

Image-text:

SISTE GANG? Seniorrådgiver Åsmund Lunde (72) var direktør ved Senter for seniorpolitikk, og tirsdag holdt han kanskje foredrag på vegne av senteret for siste gang, ved Høgskolen i Østfold. (foto: Berit Solli)

Gå til mediet

Flere saker fra seniorpolitikk.no

Senter for seniorpolitikks direktør Kari Østerud og NAV-direktør Sigrun Vågeng har nå signert en ny samarbeidsavtale. «Sammen skal vi styrke partene for å redusere frafall ved tidligpensjonering,» sier Østerud.
seniorpolitikk.no 21.08.2019
«Tenker du på alderen din, at du er 57 år?» «Ikke mye Jeg tenker vel først og fremst at det kan være et fortrinn. Når jeg får ny jobb, blir jeg en stabil arbeidstaker.»
seniorpolitikk.no 20.08.2019
Arendalsuka kaller seg Norges største politiske møteplass. I år var det over 1200 arrangementer, hvor av Senter for seniorpolitikk deltok i fire. Se her rapporter, podcast og bilder.
seniorpolitikk.no 16.08.2019
Lederne av AUF og Unge Høyre møtte Senter for seniorpolitikk til debatt om trepartssamarbeid, statlig arbeidsgiverpolitikk, og sluttpakkepraksis i selskaper der staten er stor eier.
seniorpolitikk.no 13.08.2019
«Jeg fant at de eldste intervjuobjektene var beintøffe mot sin egen aldersgruppe,» sier Tone Merete Løwen. Nå til sommeren leverte hun sin masteroppgave i Public Administration ved Høgskolen i Innlandet.
seniorpolitikk.no 30.07.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt