I Paijas grisebesetning er det lagt ekstra vekt på grisenes og de ansattes velvære, både med hensyn til luftkvalitet, fôring, aktivering, lokalenes innretning og funksjon, og i forhold til å redusere antall slagsmål mellom grisene. Gården og et tilknyttet slakteri eies av paret Henna og Juha Paija.
Den nye gårdsdrifta ble startet opp våren 2018, og blant de tiltakene som bidrar til dyrenes og folkas velvære, er:
Stor takhøyde på inntil syv meter, som gjør god luftkvalitet mulig
Rikelig med halmstrø
Relativt få griser per gruppe (30-40)
Grisene oppholder seg i samme gruppe hele livet
God plass til grisene - nesten dobbelt så stor plass som lovens minstekrav
Eget slakteri for å unngå lange transporter
Motiverte eiere som representerer en ny generasjon
- Gårdens eiere vektlegger i størst mulig grad grisenes velvære og har skapt noen fysiske rammer som gjør dette mulig. Arbeidsmiljøet på gården er tilrettelagt for at de ansatte skal trives. Hvis du vil ha et høyt nivå på dyrevelferden, er det viktig at de ansatte også har gode arbeidsforhold. Gårdens fysiske rammer og arbeidsmetoder hindrer effektivt slagsmål og halebiting hos grisene, forteller Maria Wahlfors, talsperson for dyrevelferdsspørsmål i Den finske veteri