Magasinet for fagorganiserte
19.04.2018
Ved å kutte i matsvinn, strømbruk og kjemikalier blir ikke bare Quality Hotel Grand i Steinkjer grønnere; hotellet sparer penger også.
STEINKJER: Det begynner å bli mange år siden hotellgjester fikk valget mellom å sende håndklærne til vask, eller bruke dem om igjen, for å spare miljøet (og renholdernes rygger). I Choice-kjeden har man tatt forbrukervinkelen på klimaproblemet et skritt videre, og skal spare overalt. Systemet heter Vaket - for Vann - Avfall - Kjemi - El - Transport, og miljøansvarlig og vaktmester Ola Martinussen på Quality i Steinkjer tar oss gjennom det bokstav for bokstav, sammen med direktør Stig Y. Larsen og klubbleder (og kokk) Marius Aasheim:
VANN - Vi har redusert vannforbruket kraftig, blant annet ved å installere sparedusjer, forteller Martinussen.
- Ellers er det småting, som å sørge for at det ikke fins kraner som drypper, at mat ikke tines under rennende vann, og den slags.
AVFALL: - Her har vi redusert veldig på matavfallet, forteller Aasheim.
- Vi har blant annet redusert tallerkenstørrelsen ved frokostserveringen. Dessuten er vi blitt flinkere til å planlegge hvor mye mat som lages, og vi har mindre buffeter og mer bestilling à la carte.
- Og overskuddsmaten etter frokosten gir vi til et lavterskeltilbud for rusmisbrukere her i Steinkjer, sier Larsen.
KJEMI - Det handler mest om hvilke midler vi bruker til renhold.
Les opprinnelig artikkelVANN - Vi har redusert vannforbruket kraftig, blant annet ved å installere sparedusjer, forteller Martinussen.
- Ellers er det småting, som å sørge for at det ikke fins kraner som drypper, at mat ikke tines under rennende vann, og den slags.
AVFALL: - Her har vi redusert veldig på matavfallet, forteller Aasheim.
- Vi har blant annet redusert tallerkenstørrelsen ved frokostserveringen. Dessuten er vi blitt flinkere til å planlegge hvor mye mat som lages, og vi har mindre buffeter og mer bestilling à la carte.
- Og overskuddsmaten etter frokosten gir vi til et lavterskeltilbud for rusmisbrukere her i Steinkjer, sier Larsen.
KJEMI - Det handler mest om hvilke midler vi bruker til renhold.