SKOG
13.06.2022
Over vinteren gikk ramsløk fra en elsket plante til noe man plukker i skjul.
Ramsløk har det siste tiåret vært lokomotivet for den nye interessen for nyttevekster. Den har vært selve signaturplanten i det nye nordiske kjøkken som det kortreiste og lokale alternativet til importert hvitløk. Så er den også en fantastisk anvendelig og smakfull urt, midt i blinken både for den klumsete hobbykokken og den avanserte kjøkkenkunstneren.
Ble det for mye av det gode? Da Artsdatabanken i november publiserte Norsk rødliste for arter 2021 var ramsløken overraskende klassifisert som «nær truet» med oversanking som begrunnelse. Nå får ihuga rams
Gå til medietBle det for mye av det gode? Da Artsdatabanken i november publiserte Norsk rødliste for arter 2021 var ramsløken overraskende klassifisert som «nær truet» med oversanking som begrunnelse. Nå får ihuga rams