AddToAny

God skole krever god ledelse

Lærerne har en tilspissa hverdag, mener skolesjefen i Frogn kommune. Han ønsker seg at pendelen svinger litt tilbake mot mer respekt for lærerne.
Drøbak (Khrono): - Oftere og oftere er det advokater inne i bildet. Vi møter foresatte som vet langt bedre enn både skole og lærer om hva akkurat deres barn trenger. Strenge pekefingre rettes mot lærerne. Ofte. Vi må rett og slett få pendelen til å snu litt.

Dette sier skolesjefen i Frogn kommune Frank Westby.

Frogn ligger langs Oslofjorden noen mil sør for Oslo. Kommunen har fire rene barneskoler, en ungdomsskole og en som har alle trinna. I tillegg har Montesorri en barneskole og en ungdomsskole i kommunen. Kommunen har nærmere 16.000 innbyggere, og har ca. 1800 elever fordelt på 6 skoler.

Frank Westby er nyansatt skolesjef. Han har vært skolesjef i Askim i fem år. Og når vi treffer ham på rådhuset i Drøbak har han tre dagers fartstid som skolesjef i Frogn kommune. Han er utdannet fra Norges idrettshøyskole, har vært rektor i 10 år og lærer i mange år. Ledelsesutdanning har han fra BI, og Westby har også vært på landslaget i bryting i mange år.

Rektor som satte seg i klasserommene

- Kvalitet i klasserommet krever god ledelse, og det krever at de ansatte opplever godt lederskap, starter Westby.

Det er helt nødvendig for meg at jeg er godt kjent med det som foregår i klasserommene. Jeg kan ikke gjette hva som skjer, jeg må vite hva som foregår på skolen jeg er satt til å lede,

- Og vi har kulturelle utfordringer i skolen. Å skape endringer er krevende i en kunnskapsintensiv organisasjon. Og man får det ikke til hvis man ikke har en god

Les mer

Flere saker fra Khrono

Alle universiteter og høgskoler har fått beskjed om å lage ordninger som premierer gode undervisere innen utgangen av 2019. Ved OsloMet er de fem første utnevnt.
Khrono 17.11.2019
Styret ved Universitetet i Sørøst-Norge skal ansette rektor for de neste fire årene på styremøtet torsdag. Dagens rektor Petter Aasen ligger godt an til å få fornyelse.
Khrono 17.11.2019
Universitetene rasert av demonstranter. I går holdt Utenriksdepartementet møte for norske studenter i regionen.
Khrono 16.11.2019
Jeg stilte tidligere spørsmål om hvorvidt NSO er verdt det. Det korte svaret er ja, skriver Daniel Hansen Masvik i NSO.
Khrono 16.11.2019
Rammevilkårene som tilbys på forskerlinjen i psykologi er kritikkverdige mener Studentpolitisk utvalg i Norsk psykologforening.
Khrono 16.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt