AddToAny

God skole krever god ledelse

Lærerne har en tilspissa hverdag, mener skolesjefen i Frogn kommune. Han ønsker seg at pendelen svinger litt tilbake mot mer respekt for lærerne.
Drøbak (Khrono): - Oftere og oftere er det advokater inne i bildet. Vi møter foresatte som vet langt bedre enn både skole og lærer om hva akkurat deres barn trenger. Strenge pekefingre rettes mot lærerne. Ofte. Vi må rett og slett få pendelen til å snu litt.

Dette sier skolesjefen i Frogn kommune Frank Westby.

Frogn ligger langs Oslofjorden noen mil sør for Oslo. Kommunen har fire rene barneskoler, en ungdomsskole og en som har alle trinna. I tillegg har Montesorri en barneskole og en ungdomsskole i kommunen. Kommunen har nærmere 16.000 innbyggere, og har ca. 1800 elever fordelt på 6 skoler.

Frank Westby er nyansatt skolesjef. Han har vært skolesjef i Askim i fem år. Og når vi treffer ham på rådhuset i Drøbak har han tre dagers fartstid som skolesjef i Frogn kommune. Han er utdannet fra Norges idrettshøyskole, har vært rektor i 10 år og lærer i mange år. Ledelsesutdanning har han fra BI, og Westby har også vært på landslaget i bryting i mange år.

Rektor som satte seg i klasserommene

- Kvalitet i klasserommet krever god ledelse, og det krever at de ansatte opplever godt lederskap, starter Westby.

Det er helt nødvendig for meg at jeg er godt kjent med det som foregår i klasserommene. Jeg kan ikke gjette hva som skjer, jeg må vite hva som foregår på skolen jeg er satt til å lede,

- Og vi har kulturelle utfordringer i skolen. Å skape endringer er krevende i en kunnskapsintensiv organisasjon. Og man får det ikke til hvis man ikke har en god

Les mer

Flere saker fra Khrono

«Synsing» og «uforstand» er to ord som blir brukt om eks-rektor Gunnar Bovims innspill om styring og ledelse i akademia.
Khrono 27.02.2020
Autonomi. Skillelinjene for uavhengighet i universitets- og høyskolesektoren går ikke ved utnevnelse av styreleder eller ikke. Den går ved eierskap.
Khrono 27.02.2020
Ungdata og de tidligere ungdomsundersøkelsene har gitt oss uvurderlig kunnskap om en rekke sider ved ungdoms liv. Det er svært betenkelig om motstand mot noen få spørsmål om psykisk helse skal hindre oss i å skaffe oss dette kunnskapsgrunnlaget.
Khrono 27.02.2020
Embetsverket og politikerne har faktisk tenkt ut et system som i realiteten straffer dem som velger å stå lenge i jobb, skriver Geir Martinussen, og spør om når han kan forvente at dette blir endret.
Khrono 27.02.2020
Flere norske universiteter har studenter på utvekslingssemester i Italia, som er det landet i Europa med størst spredning av koronaviruset. Så langt har ingen studenter blitt hentet hjem fra universitetene.
Khrono 27.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt