Fra toppetasjen der IT-selskapet Initility holder til, kan du se rett ned på middelalderparken eller Barcode i Oslo.
Inngangspartiet er som en hotellfoaje. Du kan forsyne deg med kaffe, forfriskende vann, med eller uten kullsyre. Men før heisen står sperrene. For å komme inn må du hentes eller ha kort.
Kantina ligger på toppen av bygget, bare med takterrassen over. Heisen tar oss opp til 8'ende etasje. Hotellfølelsen får nytt påfyll.
Buffeten er lenger enn lang. Kokkene jobber i åpent landskap. Det går i svart, blankt med dus belysning. Men maten er lyssatt.
Stian Aas jobber i IT-selskapet Intility i Oslo. Lunsjtilbudet gjenspeiler bedriftens lønnsomhet, mener Stian, som har vært ansatt her siden 2014. Han jobber i IT-drift.
Bedriften har ikke tariffavtale, men Stian er likevel organisert i El & IT Forbundet.
- For min egen sikkerhets skyld, sier Aas.
Sissel M. Rasmussen
Ingen sushi uten syltede ingefærskiver. Her er syltet rødløk, wakame - japansk sjøgressalat, hakket chili og peanøtter. Samt mengder av ulike kjøttpålegg.
Ostefat og kjeksfat. Oppskåret frukt og grønnsaker som snacks. Dessert og kaker. Alt hva hjertet måtte begjære. De ansatte kan velge i mange kalde retter, og vanligvis varmretter.
- Jeg er veldig glad i wok, helst med kylling eller svin, forteller Stian Aas.
- Gjerne med grønnsaker og ris. På mandager er det oftest fisk, og det serveres alltid en varm vegetarrett i tillegg.
Det er også et frokost-tilbud, med ulike kornsorter, yoghurt og brødmat.
Kantina har plass til flere hundre av de 500 ansatte samtidig. Takterrassen er populær på sommerstid. I tillegg er det en mindre terrasse i samme etasje som kantina.
Dersom du syns det blir for kaldt på terrassen, kan du heller slappe av i sofakroken eller ved gass-peisene i stedet. Fra klokka 14 er det brødmat tilgjengelig for den som trenger en ekstra matbit.
Sissel M. Rasmussen
I tillegg kan de ansatte kjøpe med seg middag hjem. For 50 kroner per porsjonen får du en Surprise Dinner, med ukjent innhold.
- Intility har mange unge ansatte med en snittalder på rundt 27 år, pluss mange lærlinger. Med så mange unge er det fint å ha et møtested som kantina, som også benyttes til sosialt fellesskap.
Fredagspilsen kan inntas her. Mellom klokka 16 til 18 er øl-kjøleskapet åpent, med selskapets eget