AddToAny

Gjensidige-ansatte frykter indisk selskap

Gjensidige-ansatte frykter indisk selskap
Gjensidige har inngått en avtale med TataConsultancyServices (TCS) for å se om de kan få fart på digitaliseringsarbeidet og om noen arbeids oppgaver kan outsources.
- Vi frykter for arbeidsplasser og tror ikke dette er veien å gå for Gjensidige, sier hovedtillitsvalgt Gunnar Mjåtv edt.

Sjur Anda Foto: Sverre Chr. Jarild

- Vi er bekymret og frykter at dette på sikt kan berøre veldig mange ansatte, der oppgaver blir satt ut til India, og folk mister jobbene sine. Det har til nå ikke vært mulig å få tall på hvor mange ansatte dette potensielt kan berøre, ei heller hvor mye penger man håper å spare på det, selv om vi vet at dette har ledelsen regnet på. Gjensidige har som mål å være et åpent og transparent selskap. D et er man ikke i denne prosessen, sier Mjåtvedt, og fortsetter: - Selskapet skriver at all kostnadsbesparing skal brukes til å videreutvikle selskapet. Vår erfaring er at nesten alt overskudd skal til eierne. Gjensidige har ambisiøse utbyttemål, og vi tillitsvalgte føler at lovnadene er en måte å sukre pillen på.

Han frykter også at en avtale vil være vanskelig å reversere.

- De t kan bli vanskelig å ta arbeidsoppgaver tilbake hvis de ikke fungerer tilfredsstillende. Du kan fort få en innelåsningsmekanisme, der man har nedbemannet i Norge og har folk som jobber med ting i India. Da blir det vanskelig å snu.

Det kan bli vanskelig å ta arbeidsoppgaver tilbake

OUTSOURCING IKKE MÅL I SEG SELV

Gjensidige skriver på sin side en informasjonsmail til de ansatte at selskapet skal teste om samarbeid med TCS kan bidra til at digitalisering og automatisering skjer enda raskere.

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Helene Cappelen har gått fra en HR-partnerrolle, til å digitalisere og automatisere skadebehandlingen. Nå jobber hun som forretningsutvikler for privatsegmentet i Gjensidige.
Finansfokus 22.10.2020
I fjor avsluttet Christer Enersen en masterutdanning i ledelse og motivasjon. Det har gitt ham ny kompetanse i dagens jobb og vil forhåpentlig også kunne åpne nye dører.
Finansfokus 21.10.2020
- Dette er en positiv dag og reflekterer både de ansattes innsats det siste året og bedriftens lønnsomhet, sier hovedtillitsvalgt Ingar Brotnov.
Finansfokus 20.10.2020
Finansnæringen har lagt ned en stor innsats i kampen mot hvitvasking, m en Tom Staavi i Finans Norge frykter det ikke er nok til å tette alle hull i sikkerhetssystemet.
Finansfokus 19.10.2020
Georg Olav Ramstad vil digitalisere interaksjonen mellom menneske og maskin. Det ville gjort arbeidsdagen mye mer effektiv.
Finansfokus 16.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt