AddToAny

Gir unge pasienter en stemme

Gir unge pasienter en stemme
Hanne Sofie Bonnevie Hamre (24) har hatt astma og allergier hele livet. Som NAAFs brukerrepresentant i Ungdomsrådet ved Oslo universitetssykehus er hun med på å gi unge pasienter og pårørende en viktig stemme.
Hanne Sofie Bonnevie Hamre har vokst opp med astma og allergier, og har gjort seg mange erfaringer om møter med helsevesenet på godt og vondt. Som brukerrepresentant i Ungdomsrådet ved Oslo universitetssykehus (OUS) bruker hun sine personlige erfaringer for å kjempe for at unge pasienter skal få bedre forhold når de er innlagt på sykehus.Astma i familien. - Både mamma og begge brødrene mine har astma og allergier, så hele familien har hatt mye kontakt med helsevesenet. En av brødrene mine vokste av seg astmaen, mens jeg har blitt verre etter puberteten, forteller hun.

Å øke helsepersonells kunnskap om hvordan ungdom tenker er en av Ungdomsrådets hjertesaker.

- Det er stor forskjell på å være ung pasient og å være voksen og etablert. For ungdommer er det viktig å kunne være integrert i skolen selv om man er syk, og å holde kontakten med venner. Selv om jeg var mye syk i oppveksten, passet min mor alltid på at jeg holdt kontakten med vennene mine slik at jeg ikke skulle føle meg så ensom. Det er det dessverre mange unge pasienter som gjør, sier hun.

Respekt for pasientene.
Gå til mediet

Flere saker fra AstmaAllergi

Hender det at du reagerer på parfyme eller sterke lukter? Da er du ikke alene. En spørreundersøkelse utført i september 2021 viser at hele fire av ti har opplevd ubehag på grunn av andres bruk av parfyme eller parfymerte produkter. - Plagene er ekte og ikke noe du innbiller deg, sier psykologspesialist Jude Nicholas.
AstmaAllergi 25.03.2022
En av NAAFs mange oppgaver er å veilede forbrukere i valg av produkter med minst mulig helserisiko. Hvis et produkt bærer logoen fra Asthma Allergy Nordic, skal du være trygg på at det er et helsevennlig alternativ.
AstmaAllergi 25.03.2022
AstmaAllergi 25.03.2022
AstmaAllergi 25.03.2022
AstmaAllergi 25.03.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt