AddToAny

Gikk i Stolthetsparaden for å kunne flytte sammen med kona

Katelyn og Mathilde er nygifte og stormforelsket. Men de kan ikke bo sammen, slik de fleste ektepar ser som en selvfølge. - Jeg synes det er veldig rart, men det er reglene til kommunen som er sånn, sier Katelyn.
Tweet

Stolthetsparaden handler om store og tunge politiske saker om at CRPD skal innlemmes i norsk lov, og at Staten skal overta ansvar for BPA. Men det handler også om at alle mennesker, også de som har funksjonsnedsettelser, skal få lov til å bo hvor de vil og med hvem de vil.

Katelyn Garbin er denne våren aktuell i TV-serien «Cammo» på NRK, og godt vant med oppmerksomhet både fra media og folk flest. Men i dag holdt hun livets første appell fra scenen under Stolthetsparaden på Universitetsplassen i Oslo.

Vil bestemme selv

- Nå var tiden inne. Jeg vil ha frihet til å leve mitt som jeg vil, som alle andre. Jeg er nygift, men får ikke lov til å bo sammen med kona mi, fordi kommunen ikke har tilrettelagt for det. Jeg har opp gjennom livet fulgt mine søsken, og sett hvilke muligheter de har. Jeg har også mange drømmer, og burde ha de sa

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

Ikke la deg lure av pustemaskinen. Ingrid Thunem (34) har en arbeidskapasitet som kan ta pusten fra de fleste. - Det er viktig for meg å være aktivist, sier de.
Handikapnytt 24.11.2023
Et parkeringsbevis for forflytningshemmede trenger ikke ha et synlig stempel fra kommunen, fastslår Parkeringsklagenemnda.
Handikapnytt 27.09.2023
(NTB-TT:) Aktive paralympiere vil ikke at russiske og belarusiske idrettsutøvere skal få være med i Paralympics i Paris til sommeren.
Handikapnytt 27.09.2023
Ingen ny bilavtale. Fortsatt ingen elbiler. Og utvalget av tradisjonelle dieselbiler til rullestolbrukere som er tilgjengelig fra Nav, blir sterkt redusert.
Handikapnytt 25.09.2023
Nav får kritikk fra Sivilombudet for å begrunne avslag dårlig og uforståelig.
Handikapnytt 23.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt