AddToAny

Gammel lokstall blir moderne aktivitetshus

Opprinnelig var det lokstall og pakkhus for den travle jernbanestasjonen i Halden. Nå rykker Kirkens Bymisjon inn med en rekke aktiviteter og tilbud for unge og voksne i Halden.
Da Peab startet rehabiliteringen av det forfalne godshuset sommeren 2021, hadde duene overtatt.

LA SJELEN I PROSJEKTET
- Det er veldig motiverende å bygge når vi er på historisk grunn og det har så stor samfunnsbetydning, det vi gjør. Arbeidet blir jo satt pris på av folk som ikke er bortskjemt med mange muligheter, sier en fornøyd Henrik Jenseg, som er Peabs anleggsleder for ombyggingen av Halden godshus.
Jenseg har lagt sjelen sin i dette prosjektet. Det har også kollegaene i Peab og hos Kirkens Bymisjon og de samarbeidende firmaene, og resultatet er blitt et topp moderne bygg fra 1879.
- Godshuset er et signalbygg i sentrum av Halden. Det så ganske forfallent ut da vi startet i fjor sommer. Nå ser det veldig flott ut. Kirkens Bymisjon er fornøyd, og vi er fornøyde. Dette har vært kjempemoro, og det er klart jeg er glad og stolt når vi nå ser at bygget blir inntatt av begeistrede brukere, sier Jenseg.

GULVBJELKER BLE SØYLER
- Vi har vært ekstra skjerpa fordi vi har jobbet for en byggherre som Kirkens
Ta kontakt for hjelp til ditt neste byggeprosjekt!
Bymisjon. Hele veien har vi vært nøye med å finne bærekraftige løsninger, bruke gamle materialer på nye måter og ikke pådra oss ekstra utgifter, sier Jenseg.
Til å begynne med handlet det meste om å rive. Taket var skjevt og falleferdig. Deler av det måtte tas ned, og nytt, isolert tak ble satt opp. Det ble kledd med takplater med sinkbelegg. Store overlysvinduer midt på bygget sørger for gode lysforhold. Det gamle tregulvet ble fjernet. Nytt betonggulv ble armert og støpt. De opprinnelige gulvbjelkene, støttet opp av granittblokker, var solide nok til å
Gå til mediet

Flere saker fra Byggfakta

En intuitiv, presis og brukervennlig avstandsmåler. Utmerket til å måle over lengre avstander, for eksempel kabler og rør eller på steder hvor det er vanskelig å komme til.
Byggfakta 24.05.2022
NORDBYGG 2022: Nordbygg hentet inn en av de fremste ekspertene innen varmepumpeteknologi for å komme med sine personlige tanker om framtidens varmepumper.
Byggfakta 24.05.2022
Byggfakta 24.05.2022
Byggfakta 24.05.2022
Byggfakta 24.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt