Kjøkkenskriveren
29.06.2021
Når Hammerfest får nytt sykehus, får ikke pasientene fersk mat fra sykehusets eget kjøkken lenger. - Det er veldig demotiverende at kommunen skal levere mat i poser, sier Thor-Egil Sundelius.
Hammerfest går motsatt vei, sier Sundelius. Han er kokk på Finnmarkssykehuset i Hammerfest og hovedtillitsvalgt i Fagforbundet for klinikken som han er tilknyttet. - Sørpå har de laget mat i pose i 30 år, men nå lager de mat selv. Nå kommer posene hit, sier Tor Egil Sundelius. Han trekker frem Sykehuset Østfold på Kalnes, som fikk mat fra Vestfold. Så ble det lagt om slik at Sykehuset Østfolds egne kokker lager maten.
FIKK KALD MAT
I Hammerfest er det nytt sykehus under bygging, ikke langt fra dagens bygninger. Det nye sykehuset er planlagt uten kjøkken. Hvordan den endelige løsningen blir, er ikke spikret ennå.
- Men det er en kjensgjerning at Finnmarkssykehuset har bedt Hammerfest kommune om tilbud på fire måltider, sier Sundelius.
Han sitter i arbeidsgruppen som arbeider med hvordan kjøkkendriften skal utformes. Blant annet diskuteres det om det er sykehuset eller kommunen som skal ha ansvar for oppvarmingskjøkkenet der maten fra det kommunale kjøkkenet skal gjøres klar.
Erfaringene gjør Thor-Egil Sundel
Gå til medietFIKK KALD MAT
I Hammerfest er det nytt sykehus under bygging, ikke langt fra dagens bygninger. Det nye sykehuset er planlagt uten kjøkken. Hvordan den endelige løsningen blir, er ikke spikret ennå.
- Men det er en kjensgjerning at Finnmarkssykehuset har bedt Hammerfest kommune om tilbud på fire måltider, sier Sundelius.
Han sitter i arbeidsgruppen som arbeider med hvordan kjøkkendriften skal utformes. Blant annet diskuteres det om det er sykehuset eller kommunen som skal ha ansvar for oppvarmingskjøkkenet der maten fra det kommunale kjøkkenet skal gjøres klar.
Erfaringene gjør Thor-Egil Sundel