SKOG
13.09.2017
Tyttebær finnes over det meste av landet, og har vært brukt som føde i uminnelige tider. På lyngheier og furumoer kan den ofte finnes i uhorvelige mengder. Den kraftige og karakteristiske smaken har alltid vært verdsatt som "krydder" til ellers ensformig og smaksfattig kost.
Bærenes høye innhold av benzosyre gir lang holdbarhet, og tyttebær ble derfor tidligere lagret i krukker, flasker og trekar iblandet vann utover vinteren. Den ble også brukt som beskyttende "lokk" over annen bær som ikke er like lagringsbestandig. Det høye innholdet av C-vitamin, benzosyre og kreatin utgjør helsebringende effekter som folk har vært klar over, og benyttet seg av, i mange hundre år.
Det smaker alltid godt med en kakebit til kaffen. Fyrstekake er en gammel kake som tradisjonelt fylles med mandelmasse. Jeg bruker av høstens bærfangst i denne kaken. Prøv å fylle kaken med tyttebær. Det gir en frisk smak, saftig konsistens og et lekkert utseende.
Gå til medietDet smaker alltid godt med en kakebit til kaffen. Fyrstekake er en gammel kake som tradisjonelt fylles med mandelmasse. Jeg bruker av høstens bærfangst i denne kaken. Prøv å fylle kaken med tyttebær. Det gir en frisk smak, saftig konsistens og et lekkert utseende.