AddToAny

Frykter for psyken til de internerte på Trandum

Etter et besøk på utlendingsinternatet konkluderer Advokatforeningen, Legeforeningen og Psykologforeningen med at helsetilbudet «ikke er godt nok».
En desemberformiddag på tampen av 2019 møttes Advokatforeningens menneskerettighetsutvalg med Legeforeningens menneskerettighetsutvalg og tilsvarende utvalg i Psykologforeningen. Sammen skulle de besøke Politiets utlendingsinternat på Trandum knapt et steinkast fra Oslo lufthavn.

Hensikten med besøket var å få et inntrykk av situasjonen for de internert, spesielt med tanke på helsetilbud, advokatbistand, psykososiale forhold og sikkerhetstiltak.

Hovedposten på programmet var å snakke med de internerte, og i forkant av besøket hadde de ansatte ved Trandum hengt opp lapper som informerte om foreningenes ankomst i tilfelle noen ville slå av en prat. Og det var det.

Blant annet treffer de en gravid kvinne som forteller at hun flykter fra sin eksmann, far og bror i Sverige for å være sammen med sin norske kjæreste. En annen hevder hun er 17 år til tross for at domstolen mener hun er over myndighetsalder. En tredje mener han aldri fikk se vedtaket om utreise før han kom til utlendingsinternatet.

Mangler advokatinfo

For internerte på Trandum skal advokat oppnevnes etter to dager og mye tyder på at dette følges. Likevel forteller flere at advokatene sjeldent er så tilgjengelig som de ønsker.

«Det opplyses om at advokatene er vanskelige å få tak i, og at de har dårlig tid. Noen har ikke møtt advokaten sin, kun hatt kontakt over video og telefon. Mange

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Disiplinærnemnden mener en rekke Twitter-oppdateringer fra Arne Seland gjør at advokaten kan miste tillit blant klienter, publikum, rettspleien, og advokatstanden - og ber Advokatbevillingsnemnden frata ham bevillingen.
Advokatbladet 21.01.2020
Høyesterett vil i dag lyse ut en ledig stilling som dommer i Høyesterett. Erik Møse går av for aldersgrensen når han i oktober fyller 70 år.
Advokatbladet 21.01.2020
Jussprofessor Hans Fredrik Marthinussen foreslår Venstres statssekretær Sveinung Rotevatn som velegnet for justisministerposten, og får støtte av advokat Frode Sulland.
Advokatbladet 20.01.2020
Et forslag til ny lov om tvangsbruk uten samtykke fremstår, ifølge Advokatforeningen, som så omfangsrikt, uklart, og komplekst at det ikke bør gjennomføres slik det foreligger.
Advokatbladet 20.01.2020
Under navnet Entreprisepodden er advokatfirmaet det aller første til å lage en egen podkast om bygg- og anleggsbransjen.
Advokatbladet 17.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt