AddToAny

Frykter for metodefriheten

Frykter for metodefriheten
- Forslag til ny rammeplan for barnehage åpner for mer styrende eierinteresser, sier professor i pedagogikk ved Høgskolen i Sørøst-Norge, Solveig Østrem.
Av: Trine Jonassen

Forslag til ny rammeplan for barnehage ble sendt ut på høring torsdag. I tre måneder skal sektoren engasjere seg i innholdet og ta del i utformingen av den endelige rammeplanen som skal tre i kraft til neste år.

Et av problemene med norsk barnehage, er de store kvalitetsforskjellene i de forskjellige kommunene. Innføring av ny rammeplan skal bidra til å jevne ut forskjellene, blant annet fordi det er mindre rom for tolkning.

- Ny rammeplan blir kortere og mer presis i formen. Det blir tydeligere for barnehagene og ansatte hvilke forpliktelser de har, lettere for foreldre å vurdere om barna har et godt nok tilbud og lettere å føre tilsyn med den pedagogiske kvaliteten i barnehagens tilbud, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en epost til barnehage.no.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

- Barn skal trives i barnehagen

Han mener også at en viktig del av arbeidet med kvalitet, er forpliktelser og rollefordeling i arbeidet med omsorg, lek, danning og læring.

- I dagens ramme

Les mer

Flere saker fra barnehage.no

Statpeds nye tjeneste «Spør oss» skal gjøre det lettere å få raske svar på spesialpedagogiske spørsmål. - Vi håper flere barnehagelærere benytter seg av muligheten, sier Berit Fulsaas i Statped.
barnehage.no 18.09.2019
Universitetet i Sørøst-Norge samarbeider med universiteter i Hebron og Gaza om en pedagogikkutdanning med fokus på å ivareta traumatiserte barn.
barnehage.no 18.09.2019
Da barnehageplass var vanskelig å oppdrive på midten av 1990-tallet bestemte Runa Kjensli seg for å starte sin egen barnehage. 1. september i år kunne Ellingstad barnehage på Nesodden feire 25-årsjubileum.
barnehage.no 18.09.2019
Det har kommet inn over 300 høringssvar på ekspertgruppas rapport om tilbudet til barn og unge med særskilte behov.
barnehage.no 17.09.2019
«Er vi gode på å inkludere hverandre som voksne? Eller har vi det så travelt at det bare er irriterende dersom kollegaen må ta seg en pause innimellom, eller ikke kan delta i alle arbeidsoppgaver i løpet av en dag?» spør kronikkforfatterne.
barnehage.no 17.09.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt