AddToAny

Frykter for metodefriheten

Frykter for metodefriheten
- Forslag til ny rammeplan for barnehage åpner for mer styrende eierinteresser, sier professor i pedagogikk ved Høgskolen i Sørøst-Norge, Solveig Østrem.
Av: Trine Jonassen

Forslag til ny rammeplan for barnehage ble sendt ut på høring torsdag. I tre måneder skal sektoren engasjere seg i innholdet og ta del i utformingen av den endelige rammeplanen som skal tre i kraft til neste år.

Et av problemene med norsk barnehage, er de store kvalitetsforskjellene i de forskjellige kommunene. Innføring av ny rammeplan skal bidra til å jevne ut forskjellene, blant annet fordi det er mindre rom for tolkning.

- Ny rammeplan blir kortere og mer presis i formen. Det blir tydeligere for barnehagene og ansatte hvilke forpliktelser de har, lettere for foreldre å vurdere om barna har et godt nok tilbud og lettere å føre tilsyn med den pedagogiske kvaliteten i barnehagens tilbud, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en epost til barnehage.no.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

- Barn skal trives i barnehagen

Han mener også at en viktig del av arbeidet med kvalitet, er forpliktelser og rollefordeling i arbeidet med omsorg, lek, danning og læring.

- I dagens ramme

Les mer

Flere saker fra barnehage.no

Sammenlignet med 2017 har barnehagestyrere gitt en betraktelig mer positiv vurdering av de ansattes kompetanse til å forebygge, stoppe og følge opp mobbing og andre krenkelser. Det viser resultatene fra Utdanningsdirektoratets undersøkelse.
barnehage.no 19.02.2020
Det er skuffende å registrere at Halden kommune tyr til uredelige midler for å forsvare vedtaket om nye telledatoer i private barnehager.
barnehage.no 19.02.2020
En barnehageansatt i 40-årene er dømt til to år og ni måneders fengsel for flere overgrep mot en fem år gammel jente. Det slår Gulating lagmannsrett fast.
barnehage.no 19.02.2020
For to år siden påpekte professorene Morten Holmboe og Tor-Geir Myhrer ved Politihøgskolen flere hull i lovverket knyttet til politiattester. I dag er lovverket uendret.
barnehage.no 18.02.2020
Barn er inkluderende og ikke så opptatt av om andre barn kommer fra en annen kultur og har en annen etnisk bakgrunn, kommer det fram i et internasjonalt forskningsprosjekt.
barnehage.no 18.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt