AddToAny

Frykter destruksjon

Kantete betongskulpturer heises på plass i sørveggen på arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO). Det er studenter fra førstesemester, som monterer sitt prosjekt «Linjen» - en samling av 20 bymøbler i betong koblet sammen med en «linje» i tre.
Målet er å skape en sosial møteplass på den solfylte parkeringsplassen, der den ellers innadvendte skolebygningen møter byen og parken rundt.

- Dette er første gang disse studentene bygger fullskalamodeller i 1:1, og for mange er det også det mest omfattende fullskalprosjektet i løpet av hele studiet, sier Lone Sjøli, universitetslektor ved AHO, for anledningen kledd i blå hjelm.

- Kan bli destruert

Mandag 25. oktober åpner utstillingen, men foreløpig har ikke studentene fått lov å okkupere parkeringsplassene mer enn i 2-3 uker. De vet da ikke hva som skjer med de 20 betongmodellene etterpå. Modellene er laget med totalt 14,5 tonn betong og er et samarbeidsprosjekt med «Bygg uten grenser».

Det fikk studentene til å sende ut pressemeldingen: «Utstilling står i fare for å bli destruert». Der presiseres det at modellene «står i fare for å bli kastet, etter kun to uker, hvis vi ikke finner et sted hvor de kan stå».

Bekymret for bærekraften

Vi møter student

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

Det nye Munchmuseet i Bjørvika i Oslo stiller ut tre versjoner av Skrik, men som besøkende får man bare se én om gangen.
Arkitektnytt 26.10.2021
Det foregår en stille revolusjon i Oslos gater. Har revolusjonen en lyd, er det i så fall lyden av sildrende vann, vindens rasling i trekroner eller kanskje sykkelbjellens raspete klang.
Arkitektnytt 25.10.2021
Tettstedet Nesna har for lengst nådd nyhetsbildet. Den omstridte nedleggelsen av Høgskolen i Nesna og deretter den nye regjeringens snuoperasjon har fått mye oppmerksomhet.
Arkitektnytt 22.10.2021
I dag åpner det nye Munchmuseet i Oslo. Helt siden Estudio Herreros vant arkitektkonkurransen i 2009 har meningene om bygget vært delt. Det er de også nå.
Arkitektnytt 22.10.2021
Arkitekturfilmfestivalene er tilbake. Paul Tunge har prøvd å filme seg fram til kjernen i modernistiske bygg. lNTERVJU - side 12
Arkitektnytt 22.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt