Norsk Landbruk
19.01.2017
Vil ta ti år å få balanse på storfekjøtmarknaden. - Det vil ta ti år med auke i ammekuproduksjonen før me Norge er sjølvforsynte med storfekjøt. Det seier Torleif Susort, som er nyleg avgått leiar av Tyr i Rogaland.
Tala han viser til kjem frå Nortura. Ein stadig auka avdrått i mjølkeproduksjon gir oss færre og færre kyr, og dermed færre kalvar. Berre for å dekke opp for at kjøtproduksjonen på mjølkebruk går ned, må ammekuprodusentar auke med 4 500 mordyr i året. I tillegg skal mjølkeproduksjonen ned som følgje av kutt i produksjonen av Jarlsbergost.
Les mer- I fjor auka ammekuproduksjonen med 6 000 mordyr. Me har langt igjen for å ta igjen underdekninga på rundt 23 000 tonn storfekjøt, og derfor er eg ikkje redd for at det blir satsa for mykje på ammeku på lang tid ennå. Det eg tar forbehold om er at styresmaktene vil presse på for å redusere forbruket av storfekjøt, seier Susort.
Marthe Bogstad (26) vant Avlingskampen
STOR INTERESSE I ROGALAN