AddToAny

- Framsnakk rørleggeryrket!

KRONIKK: «Vi firer ikke regnbueflagget når Pride-festivalene er over», skrev daglig leder i VB, Øystein Kjellsen, i en kronikk i juni i år. Ifølge ham er det da jobben egentlig begynner. Nå er hverdagen her.
Jobben med å øke mangfoldet skjer i det daglige, og for å få flere inn i rørleggeryrket, i alle former, farger, kjønn og legninger, må vi framsnakke yrket.

Av Lars Marienborg, styreleder og prosjektleder i VB Christiania Rørleggerbedrift

Det siste året har vi i VB Christiania Rørleggerbedrift fått to nye kvinnelige voksenlærlinger. Én begynte fordi hun hadde lest om VB og jenter i rørleggeryrket, og kona mente det var på høy tid at hun gjorde det hun egentlig har hatt lyst til i mange år. Én begynte fordi jeg og andre bekjente oppfordret henne til å prøve rørleggeryrket.

I begge tilfellene handlet det mye om positiv framsnakk. Begge sto ved et veiskille når det gjaldt karriere og yrkesvalg. Det er nettopp sånne tilfeller som rørleggerbransjen - og bygg og anlegg generelt - må gripe. Snakke og skrive positivt om alle mulighetene som finnes, for det er faktisk ganske mange. Og innse at mangfold er bra for miljøet.

Lot seg inspirere av søstrene Amundsen

Karoline, som er en av de to kvinnelige voksenlærlingene hos oss, vokste opp på Dovre i en familie med bare snekkere og bilopprettere. Å måtte jobbe for det man ville ha, og bruke hendene, fikk hun inn med morsmelka. Selv har hun alltid hatt lyst til å bli rørlegger, men med ADHD og lese- og skrivevansker, var ikke sko

Les mer

Flere saker fra VVS Aktuelt

Karoline Nystrøm i Schneider Electric mener verdens mest bærekraftige selskap har et samfunnsansvar for å dele kunnskap om teknologisk energieffektivisering.
VVS Aktuelt 25.10.2021
VAVVS-bransjen har i fellesskap bestemt at praksisen med generiske nummer skal avvikles og fjernes fra databasen, fra og med 1. november 2021.
VVS Aktuelt 24.10.2021
Bravida inngikk 22. oktober 2021 avtale om kjøp av 100 % av aksjene i ventilasjonsfirmaet Plato AS i Sykkylven.
VVS Aktuelt 23.10.2021
BYGG REIS DEG 2021: Daniel Skancke Wold er årets store vinner under norgesmesterskapet i rørleggerfaget 2021. Lærlingen fra Trøndelag fikk også bestått svenneprøven i samme slengen.
VVS Aktuelt 23.10.2021
BYGG REIS DEG 2021: Endelig kunne VVS og VA-bransjen presentere seg på en felles paviljong under Bygg Reis Deg.
VVS Aktuelt 22.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt