AddToAny

Fra shorting til kunstinvesteringer

En siviløkonom byttet aksjeinvesteringer med kunstkjøp, en annen har suksess i skjæringspunktet kunstformidling og økonomi, mens en tredje brukte hele NHH-studielånet på kunst.
Gode kunstopplevelser gir meg livsgnist, giv og - motivasjon, starter Kjartan Lindland på telefon fra Stavanger.
Kunst er den store lidenskapen og bigeskjeften ved siden av familien og jobben. På fritiden besøker han gallerier, jakter kunstverk han kan investere i, og jobber for å øke kunstinteressen i bedrifter.
- Virksomheter kan med fordel bruke kunst for å skape en attraktiv arbeidsplass både for dagens og morgendagens ansatte og for å bygge egen merkevare, mener Lindland.
SKRYT FOR TEGNINGENE PÅ SKOLEN
Kunstinteressen ble tent på barneskolen av en lærer som skrøt av tegneferdighetene hans. Lærerhellet fortsatte på ungdomsskolen med en flink og interessert kunstlærer.
Da Kjartan flyttet fra Mandal til kulturbyen Bergen, begynte han å studere på Kunstskolen i Bergen (KiB), som han etter hvert kombinerte med grunnfag i kunsthistorie på Universitetet i Bergen.
- Men jeg ville også utforske andre talenter, så jeg byttet beite og begynte på Norges Handelshøyskole, fortsetter Lindland.
I dag kombinerer familiemannen jobben i næringsavdelingen i Rogaland fylkeskommune (80 prosent) med å utvikle apper for kunstforeninger, museer og gallerier, være mellommann mellom kunstnere og bedrifter i utsmykkingsoppdrag og arrangere bedriftsbesøk til kunstinstitusjoner. I tillegg fronter han Econa på jobben som tillitsvalgt og har vært med i representantskapet og som styremedlem i Econa Rogaland i en årrekke.

BYTTET AKSJER MED KUNSTINVESTERINGER
Som NHH-student kjøpte Lindland aksjer i Norwegian (NAS) til åtte kroner. I praksis var det på Norwegians bunnivå, og de neste tre årene, frem til 2008, tidoblet NAS-kursen seg. Da gikk Lindland ut av aksjemarkedet og var i short-posisjoner foran finanskrisen.
- Etter 2008 har jeg ikke fulgt med på aksjemarkedet. I stedet investerer jeg i kunst.
Kunstsamlingen startet på KiB, der Lindland byttet til seg kunst fra medelever. Etter at han ble «voksen», har Lindland kjøpt en rekke malerier. I dag eier han over 50 kunstverk,
Gå til mediet

Flere saker fra Magma

Sammendrag Artikkelen gir en innføring i regulatorisk status for fintech. Det gis en oversikt over eksisterende relevant regelverk og regelverksinitiativ. Hovedtrekkene er at omfanget av spesifikk fintech-regulering foreløpig er begrenset.
Magma 03.12.2019
Sammendrag Med ny teknologi og regulatoriske endringer går bankene fra å være en lukket silo til å bli en åpen plattform. Det er dette som kalles open banking.
Magma 03.12.2019
Sammendrag Konkurransereglene legger visse begrensninger på bedriftenes adferd, herunder også bedrifter i fintech-næringen. Hensikten er å lede konkurransen inn på et spor som er til fordel for kundene.
Magma 03.12.2019
En gammel problemstilling med fornyet relevans Sammendrag Nyere utvikling innen kunstig intelligens og maskinlæring tilbyr enorme muligheter, men også betydelige utfordringer.
Magma 03.12.2019
Abstract The last decade has seen the explosive emergence of alternating forms of start-up financing. We attempt to provide an overview and an economic analysis of these new developments focusing on crowdfunding and initial coin offerings.
Magma 03.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt