AddToAny

Fra Peppes Pizza Pub til den Urbane Pizzalåven

Fra Peppes Pizza Pub til den Urbane Pizzalåven
Peppes Pizza gjennomgår for tiden små og store forandringer, fra utvikling av fast food-restauranter til oppussing av eksisterende restauranter landet over. Visst er det nostalgisk!
Jeg husker da jeg var tenåring og bodde i Risør. Vi venninnene tok bussen til Arendal for å shoppe og spise på Peppes Pizza, der vi bestilte Heavy Heaven. Jeg kunne ikke tenke meg noe bedre enn det: tykk bunn med masse ost og tonnevis med rømmedressing. Nå er det mange år siden jeg har besøkt en Peppes, jeg som higer etter å ha høyere kulturell kapital og en mer trent gane. Jeg spiser da ikke pizza med tykk bunn på en pizzakjede som er spredt over hele landet? Jeg er nok ikke alene der. Mange har sikkert nostalgiske minner fra Peppes Pizza, men holder seg nå for gode til å foreslå at middagen tas i brune båser mellom modelltog og filmplakater.
Likevel har Peppes Pizza holdt koken. Om to år fyller restaurantkjeden 50 år. Det skal man ikke kimse av, i våre byer der nye konsepter erstatter historiske kneiper og detaljforhandlere dukker under for økte leiepriser. Peppes er en kjede med mange restauranter landet over, og på en måte passer det inn i visa om kjeder som gjør det vanskeligere for andre, selvstendige aktører å overleve. Men samtidig er Peppes en del av Norges restaurant-historie også. I 1970 ble den første restauranten åpnet på Solli Plass, der interiøret besto av bygningsmaterialer fra en gammel låve og teglstein fra en bygård i Oslo. Folk sto i kø utenfor inngangen for å få et bord på det som den gang het Peppes Pizza Pub.

Bli ny. Peppes har fått hjelp av Romlaboratoriet til konseptutvikling og oppgradering av interiør i eksisterende og nye restauranter. Peppes Pizza Oslo S er en pilot for et konsept som heter «Fast Casual», der de retter seg mot den travle, reisende kundegruppen på jakt etter et raskt måltid. Dette er mer en fast food-restaurant enn det vi kjenner til tidligere, og har et lyst og oversiktlig, men samtidig lunt interiør, som gir ro til gjestene selv om de er på farta. Andre steder, der dette konseptet ikke er opplagt, vil det fortsatt være restaurantdrift slik vi kjenner det, der en servitør viser deg til bordet og tar bestillingen for deg.
Romlaboratoriet kaller konseptet en «Urban Pizzalåve». Planen er at dette konseptet skal rulles ut til alle restaurantene i landet. Det har blitt laget en levende designmanual der også franchise-restaurantene blir oppfordret til å kontakte Romlaboratoriet for hjelp i ombyggingene. Konseptet blir ikke kopiert ti
Gå til mediet

Flere saker fra Arkitektur N

Stedet er Saupstad i Trondheim. Prosjektet er ny videregående skole inkludert flerbrukshall, noe som har løftet totalkostnaden til over en milliard kroner.
Arkitektur N 06.12.2018
BI Trondheim Tekst: Elisabeth Våpenstad-Rånes
Arkitektur N 06.12.2018
Det er i bunn og grunn to prinsipper å drive en arkitektskole etter, og jeg klarer aldri å bli enig med meg selv om hvilket jeg mener er best:
Arkitektur N 06.12.2018
Vega Scene i Hauskvartalet er bygget av Urbanium eiendom.
Arkitektur N 06.12.2018
God arkitektur til tross, det er selve programmeringen av Tøyen torg som er det viktigste suksesskriteriet.
Arkitektur N 06.12.2018

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt