AddToAny

Fra fortauskanten

Fra fortauskanten
Aktivisten: Arkitektnytt snakker med ildsjeler som skaper unik byutvikling og arkitektur.
Da Trine Klemetsen ble satt ut av spill, ble det starten på Bypatrioten, et byutviklingsprosjekt som ble samfunnsaktør.

- Kan du beskrive arbeidet og rollen din? - Jeg er gründeren bak byutviklingsprosjektet Bypatrioten. Inntil nylig har jeg vært daglig leder, men nå har makkeren min Sindre tatt over, og jeg er innholdsprodusent og prosjektleder.

- Hva motiverte deg til å starte Bypatrioten? - At folk sa at Ålesund var en død by. Spesielt på folkemunne og i sosiale medier ble byen snakka ned, gjerne av eldre krefter som sammenlignet alt med «før i tiden». Og jeg syntes det var vanskelig å akseptere, for jeg så ingen død by. Jeg visste hvor mye som skjedde, og jeg skjønte fort at folk manglet både kunnskap og informasjon. Klart det var rom for forbedringer i byen, det var det virkelig, men bildet stemte ikke.

- Hva måtte til for å få det opp og stå? - Det begynte med en Facebook-side der jeg la ut poster om alt som foregikk i byen. Jeg skildret hverdagslivet i sentrum, fortalte om butikker jeg visste

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

I dag lanseres en ny versjon av Nasjonalmuseets digitale samling, inspirert av Pinterest. Museumsdirektør Hindsbo mener tilbudet er ekstra viktig nå som museene er stengt og folk må holde seg hjemme.
Arkitektnytt 27.03.2020
Lassokasting i Storgata, vintermarkeder og et rådhus fylt til randen på nasjonaldagsfeiring. Når stadig flere samer flytter til byene, blir den samiske urbanismen mer synlig.
Arkitektnytt 27.03.2020
- Mange suksessbedrifter ser ikke langt nok inn i fremtiden. De oppfatter ikke den lineære risikoen, sier lederen for Circular Norway om faren ved ikke å skru om til bærekraft i tide.
Arkitektnytt 26.03.2020
Rettssaken om Y-blokkas skjebne startet i dag. - Jeg er stadig mer overbevist over at denne saken er rettslig bærekraftig, sier NALs advokat Berit Reiss-Andersen.
Arkitektnytt 26.03.2020
Doga tar grep for å gjøre innovasjon lettere i krisetider. - Jeg vil virkelig oppfordre arkitekter til å søke, sier Anne Elisabeth Bull i Doga.
Arkitektnytt 25.03.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt