Baker og Konditor
16.04.2021
Åsta Tufto har nylig flyttet hjem til Norge for å åpne sitt eget konditori. Åsta har erfaring fra ulike høyt anerkjente chocolaterier og restauranter. Sammen med søsteren Solveig startet hun opp TUFTO høsten 2020.
- Da vi startet opp i oktober, gikk det over all forventning, det var helt utrolig morsomt. Vi hadde kunder før nettbutikken offisielt var åpnet. Så gikk det slag i slag mot desember, som ble en intens og svært vellykket første høysesong for oss. Så satte vi i gang med arbeidet frem mot påsken. Det er utrolig givende og motiverende å se responsen fra folk, og håndlaget sjokolade er virkelig ettertraktet, forteller Åsta Tufto.
Kreativ bakgrunn
Søstrene Åsta og Solveig Tufto har begge vokst opp med en stor interesse for matlaging og kreativ utfoldelse.
- Hele familien er veldig kreative og flinke med hendene. Så det ville ikke vært overraskende om enten Solveig eller jeg hadde valgt å utdanne oss i en kreativ retning.
Slik ble det imidlertid ikke i første omgang. Åsta utdannet seg til sykepleier og Solveig valgte å studere juss.
Åsta fant likevel raskt ut at sykepleier ikke var det riktige valget - og tok derfor utdannelse nummer to som konditor i Danmark. Deretter arbeidet hun som lærling hos anerkjente William Curley i London. Det var her interessen for sjokolade virkelig ble vekket. Så gikk ferden videre til Frankrike og Château du Bois-Guy. Etter dette dro hun t
Gå til medietKreativ bakgrunn
Søstrene Åsta og Solveig Tufto har begge vokst opp med en stor interesse for matlaging og kreativ utfoldelse.
- Hele familien er veldig kreative og flinke med hendene. Så det ville ikke vært overraskende om enten Solveig eller jeg hadde valgt å utdanne oss i en kreativ retning.
Slik ble det imidlertid ikke i første omgang. Åsta utdannet seg til sykepleier og Solveig valgte å studere juss.
Åsta fant likevel raskt ut at sykepleier ikke var det riktige valget - og tok derfor utdannelse nummer to som konditor i Danmark. Deretter arbeidet hun som lærling hos anerkjente William Curley i London. Det var her interessen for sjokolade virkelig ble vekket. Så gikk ferden videre til Frankrike og Château du Bois-Guy. Etter dette dro hun t


































































































