AddToAny

Fra en av verdens beste restauranter TIL EGET KONDITORI

Fra en av verdens beste restauranter TIL EGET KONDITORI
Åsta Tufto har nylig flyttet hjem til Norge for å åpne sitt eget konditori. Åsta har erfaring fra ulike høyt anerkjente chocolaterier og restauranter. Sammen med søsteren Solveig startet hun opp TUFTO høsten 2020.
- Da vi startet opp i oktober, gikk det over all forventning, det var helt utrolig morsomt. Vi hadde kunder før nettbutikken offisielt var åpnet. Så gikk det slag i slag mot desember, som ble en intens og svært vellykket første høysesong for oss. Så satte vi i gang med arbeidet frem mot påsken. Det er utrolig givende og motiverende å se responsen fra folk, og håndlaget sjokolade er virkelig ettertraktet, forteller Åsta Tufto.

Kreativ bakgrunn
Søstrene Åsta og Solveig Tufto har begge vokst opp med en stor interesse for matlaging og kreativ utfoldelse.
- Hele familien er veldig kreative og flinke med hendene. Så det ville ikke vært overraskende om enten Solveig eller jeg hadde valgt å utdanne oss i en kreativ retning.
Slik ble det imidlertid ikke i første omgang. Åsta utdannet seg til sykepleier og Solveig valgte å studere juss.
Åsta fant likevel raskt ut at sykepleier ikke var det riktige valget - og tok derfor utdannelse nummer to som konditor i Danmark. Deretter arbeidet hun som lærling hos anerkjente William Curley i London. Det var her interessen for sjokolade virkelig ble vekket. Så gikk ferden videre til Frankrike og Château du Bois-Guy. Etter dette dro hun t
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt