For det er ingen av de over nevnte løsningene som står og tørker kornet til gårdbrukeren på Byneset utafor Trondheim da vi besøker hen i slutten av oktober. Rett ved låvebrua står derimot en italiensk mobiltørke som lyder navnet Pedrotti. Og heller ikke jobben med å finne fram til den var helt enkel for Opland.
-Jeg så meg omkring både i Norge og på messer i USA uten å finne noe jeg var interessert i. Men på Agritechnica i Hannover kom jeg over noen italienske produsenter jeg ville se nærmere på. Så ble det tur ned til Italia i fjor vinter og til slutt handel med en av de eldste italienske produsentene av mobiltørker, forklarer Opland.
Det var to ting som utmerket seg med Pedrotti-tørka. Den hadde en helgalvanisert ramme og det hadde en avansert styring som kunne kobles opp mot nettbrett og smarttelefon.
-Først sveises ramma ferdig og så dyppes den i galvaniseringsbadet, i stedet for at du har masse galvaniserte deler som er skrudd sammen til ei ramme. I tillegg er alle delene som er i kontakt med kornet galvanisert i stedet for lakkert, noe som gjør den mye mer bestandig mot rust, sier Opland.
Mobiltørka kan styres av en berøringsskjerm, eller manuelt med brytere, og kan programmeres slik at den regulerer temperatur i brennkammeret eller kjøletemperaturen helt automat