AddToAny

Fra Akerselva til Arktis

I landskapsarkitektenes nye lokaler i Kunstakademiet i Tromsø stikker konstruksjoner i tre opp fra den glatte gulvoverflaten. Med sine buede former kan man tenke seg de fem «skulpturene» som et lite øysamfunn i rommet.
- Det er en meget spesiell utstilling fordi det er objekter inne i utstillingsrommet, sier professor og studieprogramleder Thomas Juel Clemmensen om utstillingen «AHO møter UiT» som åpnet 24. september. Utstillingen markerer at de første studentene som startet på det femårige mastergradsprogrammet der Arkitektur- og designhøgskolen (AHO) i Oslo har slått seg sammen med UiT Norges arktiske universitet, nå har ankommet Tromsø for å fullføre utdanningen. At utstillingen er blitt som den har blitt, har med pandemien å gjøre, forklarer Clemmensen:

- Utstillingen er tenkt ut i koronaens tid. Vi trengte å lage en utstilling som kunne være digital, men ville samtidig også vise at vi har fått nye lokaler. Derfor har vi laget en slags scenografi, et fysisk interface til den digitale utstillingen.

QR-koder

På vandringen inn i studentenes «øysamfunn» finner jeg QR-koder på gulvet i og omkring «øyene». Rundt meg står de aller fleste besøkende allerede med snuten ned i skjermen. Det har blitt mye skanning av QR-koder under koronatiden, så publikum har god trening. Via QR-kodene får vi tilgang til flere titalls tegninger, videoer og andre digitale presentasjoner. Det viser seg å være prosjekter som studentene har arbeidet med de tre første årene.

Hydrologi, geologi, økologi og generelt mye vær og vind har tydeligvis stått i fokus. For eksempel avslø

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

Når arkitektur er på dagsordenen, og Arkitekturopprøret får sette premissene for den offentlige samtalen om faget, er det gjerne byene det dreier seg om.
Arkitektnytt 21.01.2022
I over 25 år var Brenneriveien 11 Oslos musikkbransjefabrikk. Nå rives den. Er stedet i ferd med å miste sin sjel?
Arkitektnytt 21.01.2022
Arbeidssted: IARK Utdannet: The Danish Design School, SFB København Har vært medlem i NlL siden: 1976 Har ledet komiteen siden: 2011 Antall medlemmer i komiteen: 6 (inkl.
Arkitektnytt 21.01.2022
Hva er oppturene og utfordringene i en bygdearkitekts liv? Mari Myklebust valgte å satse som arkitekt i hjembygden Voss, der hun heller driver med gateaktivisme enn å sløse arbeidstimer på konkurranser.
Arkitektnytt 21.01.2022
Rundt 50 av landets interiørarkitekter samlet seg i vinter for å diskutere den nye kursen mot en mer sirkulær bransje.
Arkitektnytt 21.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt